Els Col·legis d’Advocats de Terrassa i Sabadell se sumen a la plataforma FEM Vallès

L'objectiu és potenciar la posició estratègica de l’àrea del Vallès dins del mapa productiu i territorial català

Redacció
04 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:43h

Firma del conveni dels Col·legis d'Advocats de Terrassa i Sabadell a la plataforma FEM Vallès Foto: Cedida


La plataforma FEM Vallès suma les adhesions dels Col·legis d’Advocats de Terrassa i Sabadell que a partir d'ara participaran de forma activa en els debats que en el marc de l’agrupació es desenvolupin per impulsar projectes orientats a promoure i potenciar millores sobre el territori, les infraestructures i la mobilitat dins de la regió que ocupen les comarques del Vallès Occidental i Oriental, així com a consolidar la seva posició estratègica dins del territori català.

Integrat en el primer pol manufacturer i exportador del sud d’Europa, el Vallès és considerat un dels majors espais productius de Catalunya i d’Espanya. En aquest sentit, la plataforma FEM Vallès vol aglutinar esforços per promoure que les comarques del Vallès formin part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti Barcelona, com a referent productiu al món.

També es vol per vetllar per l’enfortiment de les seves infraestructures d’acord als requeriments de la seva posició estratègica dins de l’activitat productiva de Catalunya. Pel president de FEM Vallès i de Cecot, Antoni Abad, "és molt important que tots sumem per guanyar força i aconseguir que passin coses transcendents pel creixement del país i la zona del Vallès".

En aquest context, la Declaració Pro Vallès explicita la necessitat de redimensionar el territori i parteix de la base que s’hauria de tenir una atenció específica a l’espai productiu dels vallesos. Destaca especialment la necessitat d’endegar el redreçament d’un espai considerat avui perifèric i que, alhora, actua com a suport d’una gran centralitat productiva. L’ordenació d’aquest espai productiu constituiria una notable inversió de productivitat.

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central) i UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental) han subscrit la seva adhesió a la plataforma.