S'aproven els òrgans de govern de l'empresa pública que gestionarà l'aigua a Terrassa

El ple també ha aprovat definitivament, la prorroga per assegurar el servei públic fins a fer-se efectiva la remunicipalització

31 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:20h

Marc Armengol, en un ple municipal. Foto: Joaquim Albalate


L'empresa pública que gestionarà l'aigua a Terrassa a partir del 10 de desembre del 2018 comença a tenir cara i ulls. El ple municipal d'aquest mes de maig ha aprovat els òrgans de govern i d'administració de "Terrassa Cicle de l'Aigua EPEL". En concret s'ha aprovat el seu president, vicepresident i els membres del consell d'administració amb els vots en contra del PP i Cs. 

Així doncs, s'estableix que la presidència recaigui a la regidoria que tingui la competència de la gestió de l'aigua, en aquest cas, el president passa a ser el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol.

D'acord també amb els estatuts, la vicepresidència de l'entitat està nomenada per l'alcalde i ha de ser un dels membres del consell d'administració, que estarà compost per quatre membres polítics, quatre tècnics, dos representants d'usuaris i un representant dels treballadors.

A falta de definir tots els membres del consell, el ple ha aprovat que Xavi Matilla, sigui membre del consell d'administració i vicepresident de "Terrassa Cicle de l'Aigua EPEL" i que els regidors Miquel Sàmper (PDECat) i Carlos Caballero (ERC-MES); així com els tècnics  Juan Maria Gaya Fuertes, Marc Cadevall Artigues i Maria Dolores Megías Jiménez, també siguin membres del Consell. 

Cs i PP demanen representació a l'empresa pública

Els grups municipals de Cs i el PP de Terrassa han fet sentir la seva veu i han recriminat que se'ls ha exclòs del consell d'administració per estar en contra de la remunicipalització del servei d'aigua. L'únic regidor del PP, Alex Rodríguez, ha retret al govern local que "han creat un consell amb els seus "amiguets polítics", amb aquells que volen municipalitzar-ho tot". Per la seva banda, Javier González, ha manifestat que "s'ha creat un consell al servei d'una ideologia". 

Per la seva banda el PDECat ha expressat que ells no volien ser al consell d'administració sinó que van proposar que tinguessin veu el PP o Cs. No obstant això, des del govern municipal asseguren que l'ordre de representació política al consell d'administració s'estableix d'acord amb la representació al plenari. 


D'altra banda s'ha aprovat de manera definitiva la darrera pròrroga del servei d'abastament d'aigua per garantir-lo fins que la gestió passi a mans públiques a finals d'any. L'Ajuntament ha desestimat totes les al·legacions presentades per l'empresa Mina Aigües de Terrassa, que oferia el servei d'aigua als terrassencs des del 1941.

La concessió, per 75 es va acabar el 9 de desembre del 2016, i amb la voluntat del govern local de passar a la gestió pública s'han hagut d'aprovar diverses pròrrogues per garantir-ne el servei.