Terrassa posarà en marxa mesures «anti-agressions sexistes» durant la Festa Major

El ple ha aprovat per unanimitat aturar tots els concerts de Festa Major, en cas d'agressió sexual, per llegir simultàniament un manifest

Carpa de prevenció contra la violència de gènere
Carpa de prevenció contra la violència de gènere | Cedida
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:45h

Acabar amb les agressions sexistes. Amb aquest objectiu els set grups representats al ple municipal de Terrassa han aprovat per unanimitat la proposta de la CUP per crear mesures "anti-agressions sexistes" durant la Festa Major, que tindrà lloc entre el 29 de juny i el 4 de juliol.  


Entre els acords aprovats destaca que, en cas de produir-se una agressió sexual, l'endemà s'interrompran de forma simultània tots els concerts arreu de la ciutat a les 00.00 hores i es llegirà un manifest unitari contra les agressions. També està previst que s'aturin tots els esdeveniments de la ciutat, i es convida a bars i barraques a interrompre breument la seva activitat amb la voluntat de visibilitzar els fets.

Per evitar qualsevol tipus d'agressió s'instal·larà un segon estand d’informació i prevenció d’agressions a un punt central de la ciutat, encara per determinar a banda de l'estand que ja estava previst al Jove. Els punts d'informació oferiran un servei d’atenció i acompanyament en cas d'agressió masclista.

Un altre acord aprovat per unanimitat d'aquesta proposta és incorporar els lemes "Només SI és SI” i "Hermana, yo sí te creo", al cartell de la Festa Major i/o a un lloc destacat del programa de mà.