Cs de Terrassa demana al govern espanyol que actuï contra els llaços grocs a la façana de l'Ajuntament

Han presentat un requeriment a la delegació del govern espanyol | C's compara els llaços grocs amb els símbols d'ETA

Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:32h

Concentració per la llibertat dels presos polítics 23 de març a Terrassa Foto: Anna Mira

 
Ciutadans de Terrassa ha presentat un escrit davant la delegació del Govern espanyol a Catalunya contra "els llaços grocs i les pancartes demanant llibertat per als polítics presos" que hi ha penjades a la façana dels despatxos dels grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa.

El seu portaveu local, Javier González, ha explicat que ​la petició al govern espanyol està basada en la jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc contra cartells de presos d'ETA, argumenta que són "pancartes i símbols partidistes" que suposen "una infracció dels principis d'objectivitat i neutralitat política que han de regir l'actuació de les administracions públiques".

A més, el requeriment presentat per Ciutadans exposa que qualificar de "presos polítics" a aquestes persones "busca distorsionar la realitat per convertir a dirigents polítics presos en presos polítics", utilitzant com a "altaveu" la façana de l'Ajuntament.

Javier González ha indicat que la col·locació d'aquests missatges a les seus consistorials implica que "els ajuntaments es converteixen en institucions al servei dels postulats independentistes de determinats grups polítics".