Avís per intensitat de pluja aquest dimarts a Terrassa

S'espera un lleuger descens de la temperatura

Sabadell es pot veure afectada per la pluja
Sabadell es pot veure afectada per la pluja | Juanma Peláez
Redacció
29 de maig del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts hi ha activat un avís per intensitat de pluja que pot afectar la ciutat de Terrassa. Fins a mig matí s'espera precipitació al Pirineu i Prepirineu Occidental, així com també a punts del litoral i prelitoral sud i central, on localment podran ser d'intensitat forta; a més, no es descarta algun ruixat feble i aïllat a la resta del territori. A partir de llavors s'espera precipitació a qualsevol punt de l'interior i al litoral sud, preferentment a punts de muntanya, en forma de ruixat o xàfec aïllat.

A partir del vespre les precipitacions es restringiran al Pirineu i al Prepirineu, sobretot al sector occidental. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta i és possible que de calamarsa o pedra; tot i això, podran ser d'intensitat forta a punts del Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya Central. En general s'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants, tot i que al Pirineu, el Prepirineu i al litoral i prelitoral sud seran localment abundants. A més, no es descarta que vagin acompanyades de fang.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa, mentre que la màxima serà semblant o lleugerament més alta. La mínima quedarà entre 6 i 11 ºC al Pirineu, 10 i 15 ºC al Prepirineu i la depressió Central, i entre 12 i 17 ºC a la resta del país. La màxima es mourà entre 19 i 24ºC al Pirineu, i entre 21 i 26 ºC a la resta del país.

De matinada i fins a mig matí estarà molt ennuvolat o cobert en general arreu. A partir d'aleshores la nuvolositat minvarà i quedarà restringida al Pirineu i el Prepirineu Occidental, alhora però que es formaran alguns núvols baixos a punts del litoral sud i central. A la tarda, a més, creixeran nuvolades a punts de muntanya, sobretot al Pirineu, el Prepirineu i el Prelitoral sud. Al final del dia la nuvolositat tendirà a minvar.