Pluja i núvols per encetar la setmana

S'espera un lleuger descens de la temperatura

Els núvols, protagonistes
Els núvols, protagonistes | Alfons Puertas/Observatori Fabra
Redacció
28 de maig del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns hi haurà cel entre mig i molt ennuvolat en general, amb nuvolositat més abundant al terç oest i litoral, i més clarianes a l'extrem nord-est. A més, creixeran nuvolades al centre del dia a l'interior.

Al llarg de la matinada s'esperen precipitacions al terç oest, que a partir del matí podran afectar a qualsevol punt, sobretot al terç oest i més aïllades i febles a la resta. A partir del migdia s'esperen ruixats i xàfecs dispersos a la meitat oest i resta del Pirineu i Prepirineu i seran menys probables a l'extrem nord-est. Les precipitacions seran entre febles i moderades en general, o localment fortes al terç oest i altres punts del Pirineu i Prepirineu. Aniran sovint acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants o localment abundants al terç oest. A més, no es descarta que vagin acompanyades de fang.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta a l'interior i similar al litoral. Es mourà entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 15 i 20 ºC a la vall de l'Ebre i litoral, i entre els 12 i 17 ºC a la resta. La temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament. Oscil·larà entre els 16 i 21 ºC al Pirineu, entre els 18 i 23 ºC al Prepirineu i entre els 22 i 27 ºC a la resta del territori.