TeC demana fixar terminis per a la construcció d’un equipament municipal al Districte 3

Els comuns han presentat una moció al ple municipal per posar fil a l'agulla a què consideren una prioritat

Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:27h

Centre Cívic Alcalde Morera de Terrassa Foto: GSV

El grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) ha presentat proposta de resolució per al ple municipal del mes de maig per agilitzar i fixar terminis per a la construcció d'un equipament municipal al Districte 3. Consideren que 'equipament cívic del districte, el Centre Cívic Alcalde Morera, "no pot donar cobertura a les necessitats de les entitats del districte ni a les necessitats dels serveis municipals que allà s'ubiquen".

En el text de la moció, els comuns argumenten que el Centre Cívic pateix problemes estructurals, pràcticament des dels inicis d'entrada en funcionament de l'equipament, per filtracions de soroll als habitatges adjunts que provoquen que aquesta estigui infrautilitzada. També expliquen que tenen constància que s'han realitzat petites reformes per a sortir del pas, però que no resolen el problema estructural.

Per aquests motius posen de manifest la prioritat d'un nou equipament "dissenyat amb la col·laboració de les entitats del districte perquè doni resposta a les seves necessitats". La proposta demana que es convoqui una reunió amb totes les entitats del districte per explicar i clarificar l'actual estat del projecte del nou l'equipament del D3 i la proposta d'equipament que fa l'equip de govern. Per TeC el procés de definició del nou projecte hauria de fer-se a través d'un procés de participació per les entitats del districte. 

El Districte 3 estava format fins fa uns mesos per 8 barris: Can Palet, Can Palet II, Segle XX, Can Jofresa, Xúquer, Guadalhorce, Les Fonts i Can Parellada: i tenia una població de 33.279 habitants. Amb la creació del nou Districte 7, per part de l'equip de govern, el Districte 3 ha perdut els barris de Les Fonts i Can Parellada i actualment té una població de 24.664 habitants.