S'inaugura a Terrassa un hub d'impressió en 3D que vol ser referent al sud d'Europa

L'objectiu del centre és poder dissenyar productes de manera més ràpida, amb més eficiència energètica i amb una reducció dels costos

Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat el 04 de juny a les 9:38h

Un enginyer dissenya una peça a l'ordinador per, a través de la impressora 3D, anar-la fabricant. Foto: ACN


Terrassa fa un pas endavant en la tecnologia 4.0 i posa en marxa un nou centre europeu d'innovació digital en 3D especialitzat en fabricació additiva (IAM 3D Hub) situat al Leitat Technological Center. Un espai de 600 metres quadrats que s'ha inaugurat aquest divendres i que té per objectiu poder dissenyar productes de manera més ràpida, amb menys restriccions per culpa del disseny, amb més eficiència energètica i obtenir una reducció dels costos logístics. 

En concret, l'IAM 3D Hub aposta per oferir solucions a les empreses que vagin des del disseny fins al producte final. El president de l'ens i director general d'HP, Ramon Pastor, ha destacat que el centre vol ser un referent al sud d'Europa en indústria 4.0 i ha afegit que el canvi tecnològic que es planteja "portarà a un món diferent, amb productes molt personalitzats, noves formes, noves geometries i cap a un món més sostenible perquè es produirà on i quan calgui el producte".

Dos dels sectors on aquesta tecnologia té més potencial són els de l'automoció i la salut, amb la fabricació de peces més lleugeres o pròtesis personalitzades pel pacient, entre moltes d'altres aplicacions.