Renfe anuncia la construcció d'una nova estació a la R8 a Santa Perpètua de Mogoda

Es tracta d'una llarga reivindicació per part de la ciutadania

Redacció
25 de maig del 2018
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda | Renfe
Renfe ha anunciat la licitació de les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de la Mogoda, que s'ubicarà a la línia R8 de Rodalies de Catalunya, que uneix Granollers Centre amb Martorell passant per Cerdanyola Universitat. Es tracta d'una llarga reivindicació, i que es va posar sobre la taula amb la posada en servei de la línia, l'any 2011, per donar servei a una sèrie d'urbanitzacions properes a les vies del tren

Aquestes actuacions han de disposar d'un pressupost de 2.529.882 euros i tindran un termini d'execució de 9 mesos, donant cobertura a una zona de la localitat vallesana on s'havia reivindicat la instal·lació d'una parada. Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalies situada a la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts, però amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i els barris de Terrablanca i Can Folguera.

Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s'ubicarà el Punt d'Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d'accessos. De la mateixa manera, s'habilitarà un pas inferior de connexió entre andanes, a més dels sistemes d'informació corresponents, s'urbanitzaran els accessos i s'instal·laran ascensors. 
 

Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda. Foto: Renfe