Terrassa vol incentivar les empreses a millorar la qualitat de vida de persones majors de 80 anys que viuen soles

L'Ajuntament treballarà amb vuit empreses de la ciutat en un projecte pilot per sensibilitzar les companyies i fomentar la responsabilitat social corporativa

Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat el 30 de maig a les 9:41h

La malaltia de Parkinson sol aparèixer en persones d'edat avançada. Foto: Martin Garrido / Flickr


L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa un projecte pilot per incentivar les empreses a buscar i desplegar solucions pels problemes més habituals a què s'enfronten les persones majors de 80 anys que viuen soles.

Tenint en compte que una tercera part dels veïns majors de 80 anys es troba en aquesta situació, el consistori focalitza en aquest grup de població el projecte "Responsabilitat Social Corporativa" per tal de sensibilitzar les companyies sobre la importància d'implicar-se en qüestions socials. En concret, actualment a Terrassa hi ha 11.624 persones majors de 80 anys, de les quals, 3.724 viuen soles.

El tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Manuel Giménez, ha destacat que "el projecte ha de permetre caminar cap al binomi societat-empresa, per tal d'anar creant una marca en l'ideari col·lectiu al voltant de les empreses socialment responsables",

Per desplegar aquesta prova pilot, els impulsors crearan un grup d'empreses que se centrin a desenvolupar solucions pels octogenaris de la ciutat, amb perspectiva de poder replicar de cara al futur a altres poblacions el model que s'obtingui. Al mateix temps, es preveu un treball amb responsables tècnics del territori especialitzats en la responsabilitat social corporativa per consolidar aquest àmbit dins les empreses. Finalment, el mateix consistori s'ha compromès a implementar aquestes dinàmiques de compromís social dins l'administració.