Segueix l'augment de la temperatura

Seguint la tònica dels darrers dies

Dia càlid amb ganes d'estiu
Dia càlid amb ganes d'estiu | Albert Segura
Redacció
25 de maig del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres i de matinada arribaran núvols que creuaran de sud-oest a nord-est i deixaran el cel mig o puntualment molt ennuvolat, sobretot al sud i oest del territori. A partir de migdia la nuvolositat disminuirà i el cel quedarà serè o poc ennuvolat per alguns núvols alts. Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos a punts del litoral, sobretot al sud del sector i en especial a partir de migdia, quan afectaran altres punts del terç sud i deixaran, en conjunt, el cel entre mig i molt ennuvolat.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta en general. Oscil·larà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 10 i 15 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 12 i 17 ºC al prelitoral, i entre 14 i 19 ºC al litoral. La temperatura màxima pujarà lleugerament al Pirineu i al Prepirineu, baixarà lleugerament al litoral i a la vall de l'Ebre i serà semblant o lleugerament més baixa a la resta alta del territori. Se situarà entre 21 i 26 ºC al Pirineu, entre 27 i 32 ºC al pla de Lleida, i entre 22 i 27 ºC a la resta del territori.

Vent fluix i de direcció variable fins a l'inici del matí, amb predomini del component sud al litoral nord i del component est a la resta del territori. A partir de llavors s'establirà el vent de component est arreu, si bé al Pirineu bufarà de component sud i est. Serà entre fluix i moderat amb cops forts en general, i localment molt forts als cims del Pirineu durant la segona meitat del dia.