Escalada del termòmetre amb temperatures d'estiu

Les temperatures poden superar els 30 graus en algunes zones

Vindran ganes d'anar a la platja
Vindran ganes d'anar a la platja | Albert Alemany
Redacció
24 de maig del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’arribada d’una massa d’aire càlid s’aproparà aquests dies a Catalunya procedent del nord d’Àfrica. Des d'ahir es va iniciar una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre entre divendres i dissabte.

La predicció indica que des de dimecres s’arribarà a valors de temperatura màxima d’entre 29 i 34ºC a Ponent, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre, entre 26 i 31ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 23 i 28ºC al litoral. En els dies més calorosos es podrien arribar als 35ºC a punts de l’interior, segons el Servei Meteorològic.

A partir de dilluns vinent s’iniciarà un descens i els valors de temperatura s’aproparan a la mitjana, tot i que encara estaran per sobre dels habituals per l’època de l’any.
 Dijous càlid 

Pel que fa a aquest dijous, tindrem cel entre poc i mig ennuvolat pel pas de bandes de núvols alts i mitjans; a partir del vespre els núvols es faran menys nombrosos de sud a nord. Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos a punts del litoral.
Temperatura mínima i màxima similar o en lleuger ascens en general, si bé la màxima serà semblant o lleugerament més baixa a punts del litoral.

La temperatura mínima se situarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 10 i 15 ºC al prelitoral i entre 12 i 17 ºC al litoral. La temperatura màxima es mourà entre 19 i 24 ºC al Pirineu i al litoral sud i central, entre 24 i 29 ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre, i entre 22 i 27 ºC a la resta del territori.