Rosa Boladeras: «Volem remoure la consciència i la intel·lectualitat a través de la poesia»

Actriu terrassenca i directora artística del festival de poesia Elixir de Terrassa

Rosa Boladeras al Teatre Principal de Terrassa
Rosa Boladeras al Teatre Principal de Terrassa | A.M
24 de maig del 2018
Actualitzat el 31 de juliol a les 11:33h
Del 7 al 10 de juny Terrassa es tornarà a omplir de poesia en la celebració del sisè festival de poesia Elixir, un festival que té per objectiu acostar la poesia a la ciutadania amb un seguit de propostes que ompliran diversos escenaris de Terrassa de poesia, música, art i gastronomia. El Festival, coproduït pel Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i el programa Cultura als districtes del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, s'ha presentat aquest dimecres 23 de maig al Teatre Principal de la ciutat. 

- Com neix el Festival de Poesia?

- Va ser una cosa intuïtiva. Fa nou anys vaig tornar a viure a Terrassa, abans vivia a Barcelona, i allà hi havia molta moguda de "trastienda poética" i quan ho vaig descobrir vaig al·lucinar amb la quantitat de poetes contemporanis joves. Vaig entrar dins d'un món tan potent, tan impactant que vaig dir, això la gent de la meva ciutat ho ha de veure. 

- A Terrassa faltava alguna cosa relacionada amb la poesia?

- El què vaig descobrir a Barcelona era alguna cosa que podríem oferir als ciutadans i és cert que Terrassa té molta oferta cultural però crec que encara n'hauria de tenir molta més. 

- Per què el nom d'Elixir?

- El nom va sortir un dia somiant. Perquè aquest festival és precisament un elixir, una cura, un bàlsam, un guariment perquè necessitem escoltar aquestes paraules i que aquestes paraules ens curin, ens "mimin", ens facin riure o ens revolucionin. 

- Quin és l'objectiu de l'Elixir?

- A banda de fer arribar el món de la poesia, també volem remoure la consciència i la intel·lectualitat perquè estem en un món que tot ens ho donen massa mastegat. 

- Què caracteritza el festival d'enguany?

- És un festival gratuït perquè treballem amb diners públics i considerem que fer-ho gratis és una manera de retornar els diners a la ciutadania. És un festival accessible per a les persones amb capacitats diverses i traduït al llenguatge dels signes perquè volem que sigui per a tothom. 

- El festival també es defineix com a feminista i femení, per quines raons?

- Creiem sincerament que el futur és femení i ara és el moment de lluitar fermament per aquesta paritat que en molts casos ha sigut per cobrir l'expedient. Pensem que per equilibrar la balança ha de pesar més la banda del feminisme i la part femenina. L'ideal seria la dissolució dels gèneres però en aquests moments creiem que les dones han de ser les que tinguin més veu dins del festival. 
 

Rosa Boladeras al Teatre Principal de Terrassa Foto: A.M



- Quines novetats trobarem?

- Més que mai és un festival de carrer, perquè aquest any és un any de carrer. Per això actes com La Ràtzia en lloc de començar-los al Teatre Principal com havíem fet, aquesta vegada començarà a la plaça del Vapor Ventalló. També hi haurà molt art digital i altres novetats que s'aniran descobrint els dies del festival. 

- En aquests sis anys ha tingut una bona rebuda?

- Estem molt contents, per a nosaltres com més gent arribi aquest bàlsam doncs millor. Però el que sempre hem tingut clar que els que vinguessin al festival els agradaria i sortirien contents perquè sabem que estem oferint or.
Arxivat a