Avís per intensitat de pluja la segona part del dia

El sol estarà present la primera meitat de la jornada

Redacció
18 de maig del 2018
Els núvols guanyaran protagonisme
Els núvols guanyaran protagonisme | Jordi Peró
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel serè o poc ennuvolat fins a mig matí, tot i que amb alguns núvols al terç sud del territori i a Ponent que deixaran el cel mig ennuvolat. A partir de llavors creixeran nuvolades a zones de muntanya que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat o localment cobert en aquests sectors, així com al llarg de la tarda a la resta de la meitat nord del territori.

A més, al vespre els núvols es desplaçaran de nord a sud i el cel quedarà mig i puntualment molt ennuvolat a la resta del territori, tret del quadrant nord-est on restarà poc ennuvolat.

De matinada és possible algun ruixat feble, dispers i minso a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. A partir de migdia s'esperen ruixats o xàfecs de distribució irregular al Pirineu, al Prepirineu i al prelitoral que al llarg de la tarda s'estendran cap a altres indrets de l'interior de la meitat nord del territori. Al final del dia les precipitacions tendiran a desaparèixer. Cota de neu: 2.500 metres. Seran d'intensitat entre feble i moderada, i localment forta al nord de la depressió Central. A més, aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra petita. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, si bé al nord de la depressió Central podran ser localment abundants.

Temperatura mínima semblant o en lleu ascens; màxima semblant o lleugerament més baixa. La mínima oscil·larà entre 3 i 8º C al Pirineu, entre 7 i 12º C al Prepirineu i al prelitoral nord, entre 9 i 14º C a la depressió Central i a la resta del prelitoral i entre 11 i 16º C al litoral. La màxima voltarà entre 17 i 22º C al Pirineu, entre 22 i 27º C al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre i entre 20 i 25º C a la resta del territori.