La UAB acull la primera edició de la Wikimedia Hackathon al sud d'Europa

L'esdeveniment tècnic sobre la Viquipèdia més important del món tindrà lloc a l’Escola d’Enginyeria aquest cap de setmana

Universitat Autònoma de Barcelona.
Universitat Autònoma de Barcelona. | Albert Segura
Redacció
18 de maig del 2018
300 participants de l'esdeveniment tècnic sobre la Viquipèdia més important del món aterren aquest cap de setmana a Catalunya per participar a la Wikimedia Hackathon. És la primera edició d'aquest certamen que se celebra al sud d'Europa i tindrà lloc a partir de divendres a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

El divendres a les 10h hi haurà l’acte institucional d’obertura a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB amb representants de l’Amical Wikimedia, la UAB i la Fundació Wikimedia. Després començaran les activitats, que es desenvoluparan de manera ininterrompuda fins l’acte de clausura, el diumenge a les quatre de la tarda.

S'hi presentaran diferents projectes sobre bases de dades, edició mòbil, humanitats digitals, disseny, traducció automàtica i col·laboració visual. També es presentarà el projecte ORES, un sistema d'aprenentatge automàtic (machine learning) que acaba d’adaptar la Viquipèdia en català i que que ajuda a lluitar contra el vandalisme.