Quines són les propostes per aquest dissabte a Terrassa?

Exposició de l'obra de Joan Ciurana el Matraca.
Exposició de l'obra de Joan Ciurana el Matraca. | Anna Mira
Redacció
19 de maig del 2018
Aquest dissabte 19 de maig Terrassa compta amb diverses propostes culturals, us en destaquem algunes:
 
Festa Major del Barri de Sant Pere
Barri de Sant pere, fins el diumenge 20 de maig
Aquest divendre 18 de maig el barri de Sant Pere de Terrassa s'omple d'activitats per celebrar la seva 41a Festa Major, amb un especial protagonisme de la Cultura Popular. Una nova Papallona de Sant Pere es presentarà en societat el divendres 18 de maig a les 18h a la Plaça de la Rosa Mora.
 
Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista. 

Inauguració exposició d'homentge al "Matraca"
Artesans del Marc, carrer de Sant Quirze número 3, a les 19h
Quan fa tres mesos de la mort del pintor polifacètic Joan Carles Ciurana conegut popularment com el "Matraca", s'inaugura una exposició amb algunes de les seves obres que va fer al llarg de la seva vida. Un total de 20 pintures i una fotografia ompliran les parets de la botiga Artesans del Marc, al carrer de Sant Quirze de Terrassa fins el 10 de juny

Exposició de ceràmiques d'Anna Güell
Centre Cultural, rambla d'Ègara 340
La mostra es podrà veure i adquirir l’obra d’aquesta artista del 3 al 27 de maig. El paral·lelisme entre el procés gastronòmic de cuinar amb la pràctica de l’art, em serveix per explicar el paper que té la inquietud artística en el procés creatiu.

Escenes Locals
Fins el 24 de juny hi haurà eeatre de primera categoria a tots els districtes i barris obert a tothom.
Teatre de primera categoria a tots els districtes i barris obert a tothom: aquesta és la fórmula del programa Escenes Locals, que arriba a la seva 12a edició amb noves propostes de muntatges teatrals d'alta qualitat i molt atractives. 

Teatre de suport als presos polítics 
Sala Crespi de Terrassa, 19h
La companyia teatral terrassenca Qollunaka farà la respresentació teatral de l'obra Tot assajant un clàssic..., un acte solidari de suport als presos polítics i exiliats

Exposició "Els tresors de la Seu d'Ègara"
Castell Cartoixa de Terrassa
L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa.

Gala dels Ballarins Catalans 
Centre Cultura de Terrassa, rambla d'Ègara 340 a les 20h
Us imagineu veure tot el talent de la dansa catalana en un mateix escenari? Que els ballarins i ballarines –alguns, primeres espases– deixin Royal Ballet, l’English National Ballet, el Northern Ballet, la Compañía Nacional de Danza o l'Òpera de Bucarest per uns moments i actuïn en un espectacle únic, a Catalunya? Això és el que passarà aquest cap de setmana, 19 i 20 de maig. 

De tapa en tapa
Restaurants de Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls
n total de 62 establiments oferiran de la ciutat i també un de Vacarisses i un de Viladecavalls, fins el 17 de juny, una tapa i un quinto o canya per 2,50 euros.

Concert Músiques de Casa
Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, carrer del Teatre, 2
Concert de música classica amb Jordi Cornudella, clarinet i Quim Cornudella, piano

Wimen
Nova Jazz Cava, passatge Tete Montoliu 
WIMEN és una banda nascuda a finals de 2017 a Barcelona. El repertori musical es nodreix de les composicions del guitarrista Olivier Jambois plasmades en el seu brillant disc "Solo", re-versionades en aquest format power trio, juntament amb noves composicions sorgides d'improvisacions.

Nit dels Museus
mNATEC, Rambla d'Ègara 340 de les 19h a les 01h 
Portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha el "Room Escape: Últim avís al mNACTEC!", la classe d’iniciació i ballada popular de swing i les visites guiades nocturnes a les voltes de la teulada del Museu.