La Síndica demana a la Policia Local de Terrassa que actuï com agents d'educació cívica amb els menors

Diversos pares i mares han fet arribar una queixa a la Síndica de Greuges per l'actuació sancionadora dels agents de seguretat

, Terrassa | 17/05/2018 a les 13:22h
Arxivat a: Societat, policia local, Terrassa, menors d'edat, educació cívica, policia local

La Síndica de Greuges de Terrassa ha emès un comunicat on recomana a l'Ajuntament que reflexioni sobre el comportament de la Policia Local quan la persona infractora és un menor d'edat. En aquests casos es demana als agents de seguretat que exerceixin de policia d'educació cívica en lloc de sancionar econòmicament els infractors sense establir cap mena de mediació ni advertència dels comportaments dels menors.


Aquest comunicat arriba després que diversos pares i mares fessin arribar a la Síndica de Greuges de Terrassa una queixa en relació a l'actuació de la Policia Municipal en casos d'infraccions o comportaments incívics de menors.


Per la Síndica, quan es tracta de menors, cal tractar els conflictes des d'un punt de vista "pedagògic, facilitant al menor la presa consciència i la comprensió de les raons i les conseqüències individuals i socials" del comportament o l'acte que han dut a terme.

Per això demana fer efectiva la policia de proximitat amb "missions d'agents de seguretat i convivència" que actuï com un agent d'educació cívica. L'any 2004 la Síndica va fer un estudi relatiu a les infraccions comeses per a persones menors d'edat, que posteriorment el Ple de l'Ajuntament va aprovar en un document anomenat "Bases de convivència democràtica de la ciutat". Ara la Síndica explica que l'actuació d'ofici recent vol complementar l'anterior i instar a l'Ajuntament a fer una reflexió per fer efectiu el què diu la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans de la Ciutat respecte a la Policia de proximitat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
La cisterna de 500 litres, tenia una esquerda
La caldera de biomassa que escalfarà l'Hospital de Terrassa
La caldera de biomassa que escalfarà l'Hospital de Terrassa | Rafel Casanova BCF
01/01/1970
Permetrà escalfar l'Hospital de Terrassa i obtenir una energia neta, de proximitat i contribuirà en la prevenció d'incendis
Dia càlid amb ganes d'estiu
Dia càlid amb ganes d'estiu | Albert Segura
01/01/1970
Seguint la tònica dels darrers dies
01/01/1970
Un treballador va caure d’una bastida al centre de la ciutat
01/01/1970
​Una patrulla de la Policia Ecològica de Terrassa ha alliberat l’ofidi a un lloc adient al seu habitat