La CUP proposa crear una prestatgeria de «Pensament Crític» a la Biblioteca Central

Sostenen que falten revistes d’actualitat mentre que la moda i la decoració estan sobre-representats

Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat el 22 de maig a les 16:28h
La CUP Terrassa presentarà una mocio en el ple de maig per crear una mena de racó del "Pensament Crític" a la Biblioteca Central de Terrassa. Expressen que el catàleg de revistes que actualment s’hi ofereix "és insuficient" mentre asseguren que destaca la presència de revistes de cuina, moda i premsa del cor. Per aixo reclamen un espai per revistes de l’àmbit polític, social i cultural de l’àmbit cooperatiu i del nou periodisme. 

El membre del grup municipal, Ander Zurimendi, explica que "no es tracta de dir-li a la gent què ha de llegir, sinó que hi hagi igualtat entre estils. I ara mateix, no n’hi ha". Zurimendi apela a la responsabilitat tant de la Diputació de Barcelona com de l’Ajuntament de Terrassa per tirar endavant polítiques públiques de foment de la cultura d’acord amb criteris de qualitat. I afegeix que "l’elecció del catàleg de revistes que s’oferten juga un paper determinant en quin tipus de societat civil i opinió pública vols fomentar: crítica i activa... o passiva i naïf".

Per la CUP alguns exemples de revistes que manquen a la Biblioteca serien el setmanari La Directa, la revista El Viejo Topo, la revista Alternativas Económicas o revistes mensuals com El Salto, La Marea i Tinta Libre. També consideren que falten el quaderns trimestrals que diaris digitals com Sentit Crític i eldiaro.es editen amb freqüència trimestral, els satírics Mongolia i El Jueves, la capçalera història Ajoblanco, revistes feministes com Pikara Magazine, Cambio 16, la revista de periodisme futbolístic Panenka i la de periodisme literari Jot Down.

Igualment, la CUP proposa a la Diputació de Barcelona que subscrigui la Biblioteca Central al nou diari Jornada, periòdic recent nascut en paper complint amb el criteri de subscriure’s a tot diari editat a Catalunya. Pels cupaires aquesta proposta pretén "enfortir la Biblioteca Cetral de Terrassa (BCT) com el gran espai cultural i de transmissió de coneixement en que ha esdevingut en els darrers anys".