Jarabe de Palo, Els Catarres, Ramon Mirabet i Quimi Portet, els reclams del festival Petits Camaleons

L'organització recupera alguns dels artistes afectats per la suspensió de la segona jornada per la coincidència amb l'1-O

Redacció
16 de maig del 2018
La setena edició del Petits Camaleons arriba després que , quan va tenir lloc una "mitja edició" del festival. "El dia 1 d'octubre van passar moltes coses en aquest país i una d'elles és que un festival es va suspendre en la seva segona jornada i alguns d'aquells artistes els hem recuperat", ha explicat Albert Puig, director artístic del Petits Camaleons que ha posat com a exemple el grup Roba Estesa. 

Puig ha explicat que Ramon Mirabet serà l'encarregat de donar el tret de sortida al festival d'enguany amb un concert inaugural que tindrà lloc el divendres 5 d'octubre al Teatre - Auditori. Tot i que com és habitual aquest espectacle està destinat al públic adult, és farà a les 9 del vespre, també hi podran accedir infants. 

Aquesta formació repetirà l'espectacle dissabte, quan també actuarà Jarabe de Palo. "Ens fa molta il·lusió perquè les cançons de Pau Donés connecten amb el públic familiar i estem molt contents que després de tot el procés que ha passat amb el càncer pugui seguir en actiu", ha comentat el responsables de Petits Camaleons. 

Així mateix actuaran durant la jornada de dissabte El Petit de Cal Eril, El Pot Petit, Ebril Knight, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Hora de Joglar, Atenea Carter &The Mighty Might, Jordi lanueza, The Bird Yellow, Biflats, Intana, McDaid, Marta Knight i Marala i Natxo Tarrés & The Wireless. Puig ha destacat aquesta darrera formació i ha explicat que el component de Gossos oferirà un espectacle que emularà la música de Bob Marley: "És una cosa que han fet i provat especialment pels nanos i que ha funcionat molt bé", ha apuntat Puig que assegura que esdeveniments culturals com aquests contribueixen a què sorgeixin espectacles infantils de molta qualitat. "En aquets país cada vegada hi ha més projectes pensats pel públic familiar que no són els típics avorrits de tota la vida", remarca. 
 

Els protagonistes de diumenge seran Els Catarres, que segons Puig són "el grup del moment"; Buhos, que presentarà el seu darrer disc; i Obeses, que tornarà a prendre part en aquesta proposta. "Han tret un darrer single que s'ha convertit en viral perquè parla de la situació que es viu al país", ha indicat Puig.

Quimi Portet, Toni Xuclà, La puça diatònica, Esther Condal, The Txandals, El hijo dels flaco, Root66, Miau Trio i Maio de sal, són altres propostes que també es podran veure el segon dia del festival. 

Nou escenaris 

Petits Camaleons es desenvolupa a nou escenaris concentrats al voltant del Teatre – Auditori de Sant Cugat. Així, a banda del propi teatre, hi haurà les carpes Raluy i Arborètum, l'escola de música Victòria dels Àngels, el Conservatori de Sant Cugat, la Carpa Solidària, on les ONGs que treballen amb infants podran mostrar la seva feina; i el Jardí dels Camaleons, on es programaran espectacles d'arts escèniques i música. 

Tot plegat es complementa amb una amplia oferta d'activitats paral·leles com la zona de signatures i rodes de premsa exclusives per a nens i nenes, àrees comercials i de restauració i food-trucks, concerts per a nadons, concursos de talents i la batucada que marcarà l'inici de la jornada. 

Les entrades s'han posat a la venda aquest dimarts i tenen un preu que va dels 15 als 25 euros. L'abonament per tot el cap de setmana ascendeix als 40 euros. La previsió és que més de 7.000 persones prenguin part en aquest festival.