Més de 40.000 persones passen per la Fira Modernista marcada per un temps inestable

La pluja va fer anul·lar dos actes | L'any que ve la Fira estarà dedicada al cinema

Fira Modernista de Terrassa 2018.
Fira Modernista de Terrassa 2018. | Carme Labòria
Redacció
16 de maig del 2018
La Fira Modernista de Terrassa tanca la seva setzena edició amb un important nombre de visitants i amb una valoració molt positiva per part de l’organització. Tot i la pluja, que va afectar principalment les tardes de dissabte i diumenge, tan sols es van anul·lar dues de les més de tres-centes activitats programades (el Ball de plaça de dissabte a la nit amb el grup Safolk i l’actuació de l'Espai Dansa de diumenge a la tarda al pati del mNACTEC).

Durant tot el cap de setmana de Fira Modernista, malgrat les previsions de mal temps i les precipitacions, més de 40.000 persones (40.532) han visitat els diferents elements que configuren el patrimoni de la ciutat, com la Masia Freixa, la Casa Alegre de Sagrera o el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. El nombre de visitants i el de participants a les diferents rutes guiades és menor que la registrada l’any passat (46.073), aquesta xifra creix de forma important si es compara amb la de l’any 2016, quan la Fira Modernista també va patir les conseqüències del mal temps i es van registrar un total de 38.603 visitants.

Unes xifres que, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, “Demostren clarament que la Fira manté intacte el seu poder d’atracció. 

En el cas de les visites guiades organitzades pel Servei de Turisme, han participat un total de 2.896 persones, incloent-hi els 1.353 usuaris i usuàries de la ruta “El Trenet del 1900”, que continua sent una de les preferides de les persones visitants superant lleugerament la xifra de participants de l’any passat.

Cal destacar l’increment del nombre de persones procedents de fora de Terrassa que aquest any han participat en les diferents rutes organitzades pel Servei de Turisme durant la Fira Modernista. Un 51,59% per cent dels participants eren de Terrassa (un 11,92% menys que el 2017) mentre que un 17,11% venien de Barcelona (un 5,42% menys que l’any passat) i un 29,36% dels participants a les rutes procedia de la resta de Catalunya (un 44,92% més que l’any 2017).

La 17a edició de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada al cinema i prendrà així el relleu a la cuina modernista, protagonista de la temàtica de la Fira d’enguany. Terrassa, amb una llarga tradició cinematogràfica, va entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l’apartat Cinema l’any 2017, convertint-se en l’única ciutat de l'Estat en incorporar-se a la xarxa després de ser acceptada per aquest organisme internacional, reconeixent així el compromís de la ciutat per situar la creativitat en el centre de les seves estratègies.