El 5,37% dels tiquets de la zona blava es paguen a través de l'aplicació mòbil

L'app iParkMe es va posar en funcionament el desembre de 2017

per Redacció, Terrassa , 16 de maig de 2018 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A Terrassa es pot pagar la zona blava amb una app Foto: Cedida


Després dels primers mesos de funcionament de l'aplicació per a dispositius mòbils iParkMe que permet als usuaris pagar a Terrassa l’estacionament a la zona blava amb el seu telèfon intel·ligent des del 12 de desembre de 2017, l'Ajuntament fa una lectura positiva de la seva acollida. 


No obstant això, en els primers tres mesos de funcionament, el total de tiquets emesos en amb aquest nou sistema de pagament representen el 5,37% del total. Al gener el percentatge de recaptació a través d’aquesta modalitat va ser del 3,78%, el febrer va arribar al 4,89%, per assolir el 5,36% al març. En total, el nombre d’usuaris habituals de l’app iParkMe a Terrassa és de 3.600. Segons informa l'Ajuntament les dades corresponents al primer trimestre de 2018 demostren "la bona acollida d’aquesta" iniciativa implantada per l’empresa municipal Egarvia, encarregada de la gestió dels aparcaments, el desembre del 2017.

Aquest model de pagament de la zona blava permet a les persones usuàries ampliar el temps d’aparcament des de qualsevol lloc, recuperar l’import dels minuts no consumits, rebre notificacions al mòbil de la propera finalització del temps d’estacionament i tenir situat al mapa el lloc on està aparcat el vehicle. Els vigilants de la zona blava controlen el compliment del temps gràcies a unes altres apps de verificació i denúncies.

​iParkMe opera en un total d’11 municipis de Catalunya, entre els que hi ha dos de la comarca del Vallès Occidental, que són Matadepera i Sant Cugat del Vallès. Terrassa compta actualment amb un total de 136 parquímetres, 19 dels quals operen amb pagament de targeta online. 

 

Participació