Terrassa localitza 52 persones sense sostre

Els han localitzat dormint al carrer i al servei municipal d'allotjament i acollida nocturna L'Andana

Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar
Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar | Jordi Jon Pardo
Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:12h

Un total de 148 voluntaris i voluntàries han participat en el recompte de persones sense sostre que s'ha fet la matinada d'aquest dilluns als diferents barris de la ciutat. La comissió de treball del sensellarisme a Terrassa, formada per l'Ajuntament, els agents de salut i set entitats de la ciutat, ha localitzat 52 persones pernoctant al carrer al terme de Terrassa. En concret s'han comptabilitzat 29 individus dormint al carrer i 23 al servei municipal d'allotjament d'urgència i acollida nocturna L'Andana.

D'aquestes, 46 són homes i sis són dones. Fonts municipals han revelat que la xifra resultant és molt similar a la que tenia la comissió, basada en l'activitat quotidiana de les entitats i dels serveis municipals que tenen contacte habitual amb aquest col·lectiu, com ara Serveis Socials o Policia Municipal. L'objectiu d'aquesta actualització de dades és conèixer amb més precisió la realitat de les persones sense llar a la població i, si s'escau, poder millorar els recursos i serveis d'atenció relacionats.

Amb aquest recompte Terrassa respon a la crida feta pel Parlament Europeu en què s’instava a posar fi al sensellarisme. En el mateix sentit es va expressar el Parlament de Catalunya el 2016, posant de manifest la necessitat de definir les actuacions d'acompanyament, per part de l'administració i les entitats, de les persones en exclusió residencial, i demanant que es fessin recomptes a tot el territori català de forma periòdica.

Terrassa és un dels set municipis que formen part d'una prova pilot que ha de definir l'estratègia de país sobre exclusió residencial. En aquest sentit, la Comissió del sensellarisme està treballant per quantificar la població en situació d'exclusió residencial en totes les seves categories (sense sostre, sense habitatge, amb habitatge insegur i amb habitatge inadequat, segons la classificació de la UE), identificar els recursos disponibles en cada cas per fer-hi front i impulsar mesures per a reduir la població en totes aquestes situacions. 

La comissió de treball del sensellarisme a Terrassa, es va crear el 2016 per iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa. Està formada per diversos serveis municipals (Serveis Socials, Foment, Habitatge Terrassa i Policia Municipal), el Consorci Sanitari de Terrassa, MútuaTerrassa i les entitats Aide, Associació Alba, ACAU, Prohabitatge, Càritas, Fundació Busquets i Creu Roja.