Un revés judicial obliga Bellaterra a retirar les pilones que barren el pas a un carrer

​L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va tornar a portar el tema als tribunals amb nova informació als contenciosos que ja va presentar l'any 2016 després que l'EMD hagi tornat a pujar les barreres

Les pilones a Bellaterra, pujades
Les pilones a Bellaterra, pujades | Albert Segura
Redacció
15 de maig del 2018
El jutge ha ordenat a l'EMD de Bellaterra que baixi les pilones que impedeixen el trànsit al Camí Antic de Sant Cugat. De fet ja ho havia manat fins que es dictés la sentència del procés que enfronta a les dues administracions però l'EMD de Bellaterra va decidir pujar les pilones, impedint el trànsit de vehicles a la zona. Aquesta situació va motivar la reacció del govern municipal, contrari a que es tallin les vies públiques.

Així, el govern municipal va actuar al jutjat i, simultàniament, va trametre una  carta a l’EMD de Bellaterra oferint una proposta de pacificació del trànsit dels carrers afectats. En un comunicat, el govern recorda que no es partidari de judicialitzar les relacions entre l'Ajuntament i l'EMD de Bellaterra. Fins ara s'hi ha vist abocat per l'actuació unilateral de l'ens autònom que ha retallat l'accés universal i lliure a una zona del municipi.

"L'Ajuntament fa una crida a un diàleg constructiu que permeti trobar solucions al trànsit i la seguretat a la zona afectada, amb la participació de totes les parts implicades, EMD Bellaterra, Ajuntament i cossos policials". En aquest sentit, espera que la celebració d'una reunió el proper 25 de maig permeti avançar en la resolució d'aquest tema.