Nou programa d’activitats de lleure per descobrir l’Anella Verda i els entorns de Bonvilar

La programació està pensada per a un públic infantil i familiar

Redacció
18 de maig del 2018
El paisatge de Bonvilar forma part de l'Anella Verda de Terrassa
El paisatge de Bonvilar forma part de l'Anella Verda de Terrassa | Aj. Terrassa
L’Ajuntament de Terrassa ha programat per quart any consecutiu tot un seguit d’activitats de lleure pensades pel cap de setmana amb l’objectiu de donar a conèixer l’Anella Verda en el seu conjunt i mostrar els entorns de Bonvilar, de gran valor ecològic i social.

La programació està pensada per a un públic infantil i familiar. Enguany, inclou tallers de treballs manuals per a nens i nenes, itineraris interpretatius per conèixer el patrimoni geològic de la riera de Gaià, la biodiversitat del torrent de Botelles o el Pla de Can Canya, una visita a la finca de Torrebonica, per conèixer la seva història, arquitectura, horta i ramaderia i també recorreguts en bicicleta, que van a càrrec de l’associació BiTer.

Totes les activitats se celebren els diumenges, són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia. Només cal presentar-se cinc minuts abans de l’inici de l’activitat al Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i l’Anella Verda (Camí dels Plans de Bonvilar, 40).

L’Anella Verda comprèn un espai, format per boscos, camps i torrents, a excepció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, de 3.618,73 hectàrees, que es troba situat entre l’entorn urbà i els límits municipals de Terrassa. L’objectiu d’aquest projecte, que està en fase de desenvolupament, és preservar i ordenar aquest sòl no urbanitzable per tal de trobar un equilibri entre les funcionalitats ecològica, econòmica i social del territori.