El PSC de Terrassa demana a la Generalitat la continuïtat del Pla de garantia juvenil

A Terrassa el Servei de Joventut de l’Ajuntament ha disposat fins ara de dues persones impulsores

Redacció
14 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:03h
El PSC de Terrassa presentarà una proposta d’acord de Junta de Portaveus en el proper ple municipal per demanar al govern de la Generalitat la continuïtat de la xarxa d’impulsors i impulsores del Pla de garantia juvenil.

Segons la informació publicada pel Govern de Catalunya, les darreres contractacions de personal tècnic que forma part de la Xarxa d'impulsors del Programa de Garantia Juvenil finalitzen el proper 30 de juny. A diferència d’altres anys, aquest 2018 no s’han publicat les convocatòries públiques per a sol·licitar la continuïtat dels diversos impulsors comarcals i locals de la garantia juvenil, cosa que fa pensar que el Pla perdrà aquesta figura.

La moció  del grup municipal socialista "els impulsors i impulsores de la garantia juvenil són fonamentals per seguir treballant amb el col·lectiu de joves i la pèrdua d’aquesta figura pot comprometre la incorporació dels joves al mercat de treball".

En aquest sentit, els socialistes expliquen que a Terrassa, en el Servei de Joventut de l’Ajuntament, s’ha disposat fins ara de dues persones impulsores del Pla de garantia juvenil. Una d’aquestes persones acaba el seu contracte al maig i l'altra al juny. Per tant, el Programa d'Atenció a la Garantia Juvenil "es quedarà sense cobertura i restem sense saber qui realitzarà aquestes tasques a partir d'ara" apunta el PSC.

L’acord promogut pels socialistes a Terrassa instar al Govern de la Generalitat a prorrogar, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de la Direcció General de Joventut, la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya o a incorporar una figura similar a les mateixes entitats on estaven els Impulsors, com a mínim, durant el transcurs del Programa de Garantia Juvenil (2014-2020).