L'Arxiu Històric de Terrassa publica els padrons d’habitants dels anys 1930 i 1936

La documentació que recull més de 5.900 pàgines d’informació sobre la societat egarenca

per Redacció, Terrassa , 14 de maig de 2018 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Padrons d’habitants de l'Arxiu Històric de Terrassa Foto: Arxiu Històric de Terrassa

L'Arxiu Històric de Terrassa ha publicat documentació que recull més de 5.900 pàgines d’informació sobre la societat egarenca durant els anys 1930 i 1936. Els documents recullen dades que ajuden a entendre com eren i com vivien els ciutadans del municipi en aquesta època.

Els arxius contenen informació sistemàtica que permet elaborar estudis i investigacions estadístiques, com ara el poder adquisitiu abans i després de la Guerra Civil, el nivell d’alfabetització en relació amb l’edat o la presència de les dones al mercat laboral.

La publicació del padró de l’any 1936 té una especial rellevància perquè contribueix a la reducció de la consulta física de la documentació, malmesa per l’ús i el pas dels anys. D’altra banda, aquest registre d’habitants és el més consultat amb diferència al tractar-se de la radiografia de la gent que vivia al municipi just a l’inici de la Guerra Civil, tractant-se d’un testimoni important per a la localització de desapareguts i represaliats.

 

Participació