Arriba la Festa Major del barri de Sant Pere

Del 18 al 20 de maig el barri s'omple d'activitats per a tots els públics

Festa Major del barri de Sant Pere
Festa Major del barri de Sant Pere | Cedida
Redacció
18 de maig del 2018
Aquest divendre 18 de maig el barri de Sant Pere de Terrassa s'omple d'activitats per celebrar la seva 41a Festa Major, amb un especial protagonisme de la Cultura Popular. Una nova Papallona de Sant Pere es presentarà en societat el divendres 18 de maig a les 18h a la Plaça de la Rosa Mora.

Com sempre, l'escenari principal se situarà davant de la façana del Mercat del Triomf tot i que aquest any la Plaça Rosa Móra tindrà un especial protagonisme. La Festa Major de Sant Pere és considerada per a molts com una de les festes majors de barri més populars, participatives i multitudinàries de la ciutat de Terrassa.

Per 6è any consecutiu el grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere lidera la gestió de la Festa Major després de la renuncia de l'Associació de Veïns l'any 2013. L'agrupació comptaamb el recolzament de diversos veïns i entitats del barri que ajuden a complementar un dels programes més diversos que es fan actualment a les festes de barri de la ciutat de Terrassa.
 
El primer acte de la Festa Major serà recordat per la presentació d'una nova figura de bestiari festiu i popular. Es tracta d'una rèplica de la Papallona de Sant Pere original que va construïr el terrassenc Pep Ragà l'any 1992. La nova bèstia serà més lleugera que l'original i està feta d'argila, escaiola i fibra de vidre. La presentació es farà després d'una petita cercavila que culminarà a la Plaça de la Rosa Móra i comptarà amb alguns Nans i Capgrossos de Terrassa, una representació municipal de la Regidoria de Cultura i alguns exmembres de la colla, que aquest any assoleix els 25 anys d'existència.
 
La 2a edició del Plats del Món acollirà prop de 10 menjars típics de persones de diverses nacionalitats que es podran degustar el dissabte al magdia mentre que la tradicional Tirada de bitlles catalanes arriba a la seva 12a. edició.

Les principals novetats d'aquest any són una gimcana nocturna, una exhibició debàdminton a càrrec del Club Bàdminton Terrassa, una doble sessió de cinema de terror, un gran concert intantil i familiar a càrrec de Roleguita i Boquerón i l'actuació de cloenda protagonitzada per Oh! Orquestra, en un gran concert davant del Mercat del Triomf. Es mantenen els actes tradicionals com al cercavila del dissabte a la tarda, laxocolatada, el ball de nit, la ballada de country i el dinar popular de diumenge al migdia, entre altres.
 
Sant Pere Sona!

També arriba a la seva quinzena edició el Festival Sant Pere Sona! que compta amb el projecte de Sergi Estella i la formació Thorpedians. Aquest any, el rubinenc Sergi Estella obrirà el doble concert nocturn. Una escombra elèctrica, una raqueta de tenis amb cordes o una guitarra que treu vi són alguns dels artefactes que rasca el one man band Sergi Estella mentre porta el ritme picant una bateria amb els peus o tocant l'harmònica.

Actualment Sergi Estella està presentant el seu àlbum debut Ho superes i et fots un LP de 10 temes enregistrat a la Bucbonera Studios. Cançons com “Fins hi tot per suïcidar-me la RENFE arriba tard” o “No trobo lloc” beuen del blues més primitiu, amb riffs estripats,  ritmes pantanosos i lletres sovint impregnades d’un humor àcid i absurd. Ja podeu trobar el seu disc a les xarxes i us convidem a descobrir aquest atípic músic que de ben segur no us deixarà indiferents. Caràcter, so orgànic i bona donsi de rock'n'roll.
 

El grup Thorpedians tocaran al 15è festival Sant Pere Sona! Foto: Cedida


A continuació, pujarà a l'escenari el grup Thorpedians, una banda a cavall del Vallès Occidental i el Barcelonès amb vocació de ser un revival reggae, influenciats pel rock'n'roll i el soul dels anys 60's. Una amalgama de ritmes sincopats que després de 5 anys de silenci torna als escenaris.
 
Formats l'any 2005, durant la seva primera etapa van recórrer el Catalunya, Espanya i algunes paisos europeus compartint escenari amb artistes llegendaris com Alton Ellis, Derrick Morgan, Hepcat o Neville Staples. Al 2010 van publicar el seu àlbum de debut,Maximum Hard Reggae From The Top (Redstar 73, 2010) en què van marcar les bases del seu so que se situava entre el early reggae i el 2Tone. El reu retorn al 2016 ha estat explosiu, tant en nombre de concerts com amb produccions especials al costat de grups com Bad Manners o Judge Dread Memorial). Han editat un nou EP amb el so actual de la banda Strike Back (Liquidator Music)."