MAPA INTERACTIU Com ha canviat Terrassa i des del 1945?

L'Institut Cartogràfic i Geològic posa en marxa una aplicació que plasma a vista d'ocell l'evolució històrica de Catalunya

per Redacció, 13 de maig de 2018 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una aplicació adaptada també per al mòbil que et permet veure com era, a vista d'ocell, la cartografia de Catalunya durant la segona meitat del segle XX. Des del 1945 i fins a dia d'avui, pots veure com ha evolucionat només entrant el nom de la població, i també et permet tenir la foto de l'actualitat a una banda, per fer una comparació amb els canvis principals.

Aquesta aplicació, segons va informar l'Institut, pot tenir usos didàctics i per a la recerca en àmbits relacionats, per exemple, en l'urbanisme. L'eina es basa en les imatges dels vols fotogramètrics que va realitzar la Força Aèria dels Estats Units els anys 1945 i 1956, cedides pel Ministeri de Defensa, mentre que la cartografia actual és producte de l'ICGC. 


 

Participació