Quines són les propostes per aquest dissabte a Terrassa?

Inauguració de la Fira Modernista 2018
Inauguració de la Fira Modernista 2018 | Carme Labòria
Redacció
12 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:55h
Aquest dissabte 12 de maig Terrassa compta amb diverses propostes culturals, us en destaquem algunes:

Fira Modernista
Centre de Terrassa, dissabte i diumenge
L'onzena Fira Modernista arriba aquest cap de setmana a Terrassa amb més de 300 activitats per a tots els públics entre les quals destaca un itinerari pels edificis de l'arquitecte Lluís Muncunill l'any que se celebra el 150è aniversari del seu naixement. Centrada en la gastronomia la ciutat viatja durant tot el cap de setmana al 1900. 

Circ Raluy
Plaça Nova de Terrassa
Un any més, el Circ Raluy serà una de les propostes més atractives de la Fira Modernista de Terrassa. L'emblemàtic circ-museu ja està instal·lat a la plaça Nova i ja és habitual veure com alguns ciutadans s'hi apropen per fer-se fotos. Aquest divendres comencen els espectacles, que s'allargaran fins al 13 de maig.

Exposició d'artistes 
Barri d'Ègara, plaça Immaculada a les 10.30h 
La idea d'aquest acte es que any rere any, totes les persones que fan qualsevol tipus de manualitats a casa seva, tinguin un dia per poder exposar-ho al carrer. L'acte s'iniciarà amb una xocolatada i durant el matí hi haurà exhibicions de hip hop i de zumba. 

Contacontes "L'animal més gran del món" 
Llibreria La Temerària, a les 12h, taquilla inversa conscient
La contacontes Crisspeta  farà la lectura del conte "L'animal més gran de
l món" de Pere Juan i Noemí Batllori. 
 
Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista. 

Innauguració "L'Estiu invencible"
Espai G d'Art, carrer de la Palla, 10 a les 19.30h
L'artista Pilar López exposa "L'estiu invencible" pintures realitzades en tècnica mixta (acrílics i olis sobre tela o sobre taula) que ens proposa una reflexió al voltant de la memòria infantil com a base de tota construcció de memòria.


Exposició de ceràmiques d'Anna Güell
Centre Cultural, rambla d'Ègara 340
La mostra es podrà veure i adquirir l’obra d’aquesta artista del 3 al 27 de maig. El paral·lelisme entre el procés gastronòmic de cuinar amb la pràctica de l’art, em serveix per explicar el paper que té la inquietud artística en el procés creatiu.

Escenes Locals
Fins el 24 de juny hi haurà eeatre de primera categoria a tots els districtes i barris obert a tothom.
Teatre de primera categoria a tots els districtes i barris obert a tothom: aquesta és la fórmula del programa Escenes Locals, que arriba a la seva 12a edició amb noves propostes de muntatges teatrals d'alta qualitat i molt atractives.

Exposició "Els tresors de la Seu d'Ègara"
Castell Cartoixa de Terrassa
L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa.

Poemes debuixats sota la cúpula 
Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, carrer del Teatre,2 a les 21.30h
Lectura de poemes per la reacció amb Albert Novellon, Marc Novellon, Marta Espachs, Montse Soley, Pepi Sabrià, Ignasi Bros i Anna Clariana.  

The Crazy Jazz Swingers
Nova Jazz Cava, passatge Tete Montoliu a les 22:30h
Els Crazy Jazz Swingers ofereixen una música de l’estil que es tocava als carrers de New Orleans que es adequada tant per escoltar com per ballar.