Dissabte passat per aigua

Després d'una setmana irregular i plujosa

Redacció
11 de maig del 2018
La pluja torna... de nou
La pluja torna... de nou | Miquel Comas
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dissabte durant el matí el cel estarà poc ennuvolat en general per franges de núvols alts i algun de mitjà, per bé que al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental ja hi haurà algunes nuvolades. A partir de migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya i n'arribaran per l'oest del país, les quals avançaran d'oest a est i deixaran el cel progressivament entre mig i molt ennuvolat en general amb intervals de cobert. Al final de la jornada la nuvolositat començarà a trencar-se per Ponent i el terç sud. Independentment al litoral hi haurà núvols fins al vespre, per bé que persistiran a la nit al litoral central.

De matinada no es descarta algun plugim al litoral central. Durant el matí s'esperen ruixats al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental i a punts del litoral i prelitoral sud. A partir de la tarda hi haurà ruixats i xàfecs a qualsevol indret del país que avançaran d'oest a est i els més extensos i intensos se centraran al Pirineu, Prepirineu i resta del quadrant nord-est. Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra petita. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, si bé al quadrant nord-est podran ser abundants. La cota de neu rondarà els 2400 metres a migdia però baixarà ràpidament durant la tarda fins a situar-se als 1200 metres a la nit.

Temperatura mínima semblant, o lleugerament més baixa al Pirineu i Prepirineu on es registraran al final del dia. La temperatura màxima baixarà lleugerament, i puntualment de manera moderada al litoral i prelitoral central i sud.