Els Diables de Sant Pere Nord enfadats amb l'Ajuntament i els comerciants del barri

L'Ajuntament els ha negat el permís per muntar la fira d'artesans de la diada de Walpurgis els propers dies 25,26 i 27 de maig

Diables de Sant Pere Nord
Diables de Sant Pere Nord | Diables
Redacció
12 de maig del 2018
Els Diables de Sant Pere Nord no podran celebrar la totalitat de la seva diada perquè no han rebut el permís de l'Ajuntament per muntar la fira d'artesans que s'inclou a la celebració de la diada de Walpurgis els propers dies 25,26 i 27 de maig. Des de Diables expliquen que el passat dilluns dia 7, a dues setmanes de celebrar l’acte, van rebre una trucada des de l’Ajuntament de Terrassa en la què se'ls comunicava que no tenien el permís de l'Ajuntament per muntar la fira. Asseguren que la queixa prové des de l’Associació de Comerciants del barri de Sant Pere Nord ja que un dels seus membres considera que "el monopoli dels comerços del barri ha d’estar dirigit per ells i, a més, creu que es solapa amb el seu acte Cel Obert", que consisteix en treure les botigues del barri al carrer", tot i no coincidir en dates.

Segons Diables totes les associacions del barri, inclosa la de comerciants, estaven avisades des del mes de març de la celebració d’aquest acte. Expliquen que l’Associació de Comerciants del barri, aleshores, "no va mostrar la seva disconformitat".

La colla de cultura popular declara que la fira d’artesans és una font d’ingressos els quals van destinats a la seva subsistència i expressa que és un dels pocs grups de cultura popular de la ciutat que no té un local cedit per l’Ajuntament. Pel que respecta a la quinzena artesans convidats i confirmats des de feia setmanes, els suposa una pèrdua de temps i diners perquè a dues setmanes no tenen temps de reacció per buscar una alternativa i havien rebutjat altres propostes de fira per poder assistir a la de Walpurgis. Està previst que el proper dilluns dia 14 de maig, les diferents parts implicades es reuniran per es trobar una solució efectiva.