Els membres del «Kasalet» expressen que la sentència és «un pamflet de propaganda capitalista»

Presentaran recurs a l'Audiència Provincial | Asseguren que no marxaran i que seguiran les activitats del "Kasalet" amb normalitat

Roda de premsa per valorar la sentència del Kasalet
Roda de premsa per valorar la sentència del Kasalet | Anna Mira
11 de maig del 2018
Actualitzat el 15 de maig a les 15:25h
La sentència del judici pel desallotjament que es va celebrar fa poc més de tres setmanes ha estat qualificada pels membres del "Kasalet" com una "sentència política". Els membres del Casal Okupat i Autogestionat Joan Berney de Terrassa, conegut com a "Kasalet" han explicat que la van rebre la setmana passada i que ja estan treballant per presentar un recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona, abans dels 20 dies que tenen de termini. Ho han explicat aquest divendres en una roda de premsa al Raval de Montserrat on persones de diversos col·lectius de la ciutat s'han sumat a la denúncia que fan des del Casal Okupat i Autogestionat Joan Berney de Terrassa, conegut com a "Kasalet". Des del "Kasalet" consideren que la sentència sembla un "pamflet de propaganda capitalista en la qual la justícia es posa de part dels rics i dels poderosos" i asseguren que "volen acabar amb un projecte d'autogestió que porta més de tretze anys d'activitat, un espai de reunió de diferents col·lectius de la ciutat i un focus de resistència i de crítica amb el sistema establert".

Expressen que la magistrada del jutjat de primera instància número dos de Terrassa "ha dictat una sentència condemnatòria" on s'ordena als membres del "Kasalet" a cessar les activitats que es fan al seu interior i que abandonin el local de manera voluntària. Pero tenen clar que no ho faran. Han assegurat que no tenen cap intenció de marxar i que no es quedaran de braços plegats sinó que seguiran fent les activitats habituals a l'interior de l'espai okupat així com les mobilitzacions al carrer. De fet els terminis per marxar de manera voluntaria o el poserior desallotjament que contempla la sentència quedaran en suspès tant bon punt presentin el recurs. Aleshores serà l'Audiència Provincial qui haurà de resoldre en un termini que es podria allargar entre tres i sis mesos, aproximadament.

També han volgut recordar que "vam viure un judici polític on el que menys importància tenia eren els delictes". En aquest sentit han volgut donar èmfasi al fet que en la sentència "la jutgessa no hagi fet cas a la sèrie d'irregularitats que vam presentar" en relació al tipus de denúncia que es va presentar l'empresa Visolgran S.L. "que el procediment utilitzat no era el correcte", han expressat. Igualment han recordat que només un dels dotze encausat va poder defensar per què es va imposar un caució de 300 euros a pagar cada una de les dotze persones per poder intervenir en el judici. Finalment han volgut recordar que porten 18 anys d'okupació sense problemes i que ara els han denunciat amb fins especuladors.

Història del "Kasalet"

L'edifici de l'actual "Kasalet" portava anys abandonat i es va okupar a finals dels anys 90 per un grup de joves de l’assemblea d’okupes de terrassa i del col·lectiu Acció Autònoma. En un primer moment es va rehabilitar i condicionar per fer-ne ús com habitatge fins l'any 2003 quan va passar a ser un espai de reunió del col·lectiu acció Autònoma. Va ser el mes de març del 2005 quan es va rehabilitar i condicionar i es va obrar coma centre social amb el nom de Kasal okupat i autogestionat Joan Berney, en memòria del company sociòleg i anarquista que fou membre dels moviments socials de Terrassa i altres ciutats, que va morir poc abans de la inauguració.

Des d'aleshores aquest espai ha estat un referent dels moviments socials de la ciutat. De fet, des del "Kasalet" han expressat que "davant la manca d’espais a la ciutat on les persones puguin organitzar-se lliurement, i existint molts espais abandonats, vam okupar el Kasalet per donar resposta a aquesta necessitat".