La UAB, líder entre les universitats de l'Estat

Sis dels deu primers centres de l'Estat són catalans, segons el rànquing de la Fundació CYD

Aula de la Facultat de Comunicació de la UAB
Aula de la Facultat de Comunicació de la UAB | Albert Hernàndez
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:37h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Navarra (amb 24 punts) encapçalen el rànquing de la Fundació CYD. Una llista que analitza 22 àmbits de coneixement i 2.235 titulacions, i en la qual hi ha incloses les 50 universitats i 32 privades.

A prop d’aquestes dues, hi apareix la Universitat Pompeu Fabra (23), la Carlos III de Madrid (21), les de Girona, Autònoma de Madrid, Deusto (20), Barcelona (19), Rovira i Virgili, Ramon Llull, Politècnica de Catalunya, Pontificia de Comillas i Mondragon Unibertsitatea (amb 18 cadascuna), València-Estudi (14) i Politècnica de València (13), que obté el mateix número d’indicadors de major rendiment que la Politècnica de Madrid. Així, sis universitats catalanes es colen entre les deu millors de l’Estat.

De les 15 universitats més ben situades en aquest rànquing, deu són públiques i cinc privades (Navarra, Deusto, Ramon Llull, Pontificia de Comillas i Mondragon). Del rànquing també es desprèn que les universitats amb menor rendiment realtiu -és a dir, aquelles que tenen més indicadors al grup de menys rendiment-, es troben a la Universitat de Las Palmas de Gran Canària, la de Jaén, Valladolid, Politècnica de Cartagena i la Universidade Da Coruña.