Funerària Terrassa incorpora dos nous cotxes a la seva flota de vehicles

Els nous vehicles es faran servir principalment per trasllats fora de Catalunya

Un dels nous vehicles de Funerària de Terrassa.
Un dels nous vehicles de Funerària de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat el 11 de maig a les 14:38h
L’empresa municipal Funerària de Terrassa ha adquirit dos nous cotxes funeraris, seguint el seu projecte de renovació de la flota. Els nous vehicles, que es faran servir principalment per trasllats fora de Catalunya, són de motor de combustió per poder garantir l’autonomia en trajectes llargs. Es tracta de dos Mercedes d’un nou model, caracteritzat per una major alçada de la cabina on es transporta el fèretre. Ambdós incorporen una plataforma extraïble i elevador interior que facilita la càrrega i descàrrega del fèretre, i també estan preparats pel trasllat d’urnes. L’import de la inversió és de 150.000 €.

Amb aquests dos nous cotxes, Funerària està a punt de completar el projecte de renovació de la flota de vehicles engegat a mitjans de 2016 amb l’inici de la tramitació. El 2017 van entrar en servei els dos vehicles funeraris elèctrics que es fan servir actualment a cerimònies dintre del complex funerari i en els trasllats per la ciutat o la comarca, i ara s’han incorporat aquests dos nous cotxes funeraris per a trasllats de llarga distància, que han permès donar de baixa els dos vehicles més antics de la flota.

Durant l’any 2018 també hi ha prevista l’adquisició d’un nou furgó de recollida, amb noves prestacions. Aquesta mena de vehicle és la que es fa servir per recollir les persones difuntes dels centres hospitalaris, residències i domicilis i traslladar-les al tanatori. Amb el nou furgó, que comportarà una inversió aproximada de 40.000 euros, es donarà de baixa un dels que presten servei actualment i es completarà el projecte de renovació de la flota.

Un cop finalitzada la renovació, la flota de Funerària quedarà formada per dos furgons de recollida, quatre cotxes funeraris de combustió per trasllats fora de la comarca, dos cotxes funeraris elèctrics per trasllats dins de la comarca, un tercer vehicle elèctric per l’acompanyament a les famílies durant les cerimònies al complex funerari i tres vehicles híbrids, per a suport de les cerimònies i gestions administratives. D’aquesta manera, la meitat de la flota seran vehicles total o parcialment elèctrics.