La terrassenca IMC Toys, Grupo B. Braun, Drones Company i Editables, Premis Cambra 2018

La cerimònia de lliurament dels Premis Cambra 2018 se celebrarà el dijous 17 de maig al Teatre Municipal La Sala de Rubí

Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat el 10 de maig a les 10:52h
Els òrgans de govern de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa han acordat distingir Antoni Bellido, fundador i president de l’empresa IMC Toys, amb el Premi Cambra 2018 al Lideratge Empresarial. Alhora també han acordat concedir el Premi Cambra 2018 a la iniciativa Empresarial al Grupo B. Braun España, multinacional amb seu a Rubí.

Així mateix, la institució ha decidit atorgar el Premi Cambra 2018 a l’Empresa de Nova Creació a dues empreses vinculades al sector creatiu de la demarcació: Drones Company, de Rubí, i Editables, de Sant Cugat del Vallès. El suport específic del projecte de cooperació europea Chimera Interreg Mediterranean d’internacionalització de la indústria creativa, en el qual la Cambra hi participa de forma activa com a organització sòcia, ha portat als òrgans de govern de la institució cameral a guardonar en aquesta ocasió a projectes vinculats al sector creatiu i, de forma excepcional, a desdoblar el Premi i reconèixer dues empreses en lloc d’una.

Els reconeixements per a aquestes tres categories se sumen a les 12 empreses guardonades per a cada una de les categories de participació oberta. La cerimònia de lliurament dels Premis Cambra 2018 se celebrarà el dijous 17 de maig al Teatre Municipal La Sala de Rubí, seguit d’un sopar relacional a El Celler Cooperatiu. 

Els premis 

Premi Cambra 2018 al Lideratge Empresarial: Antoni Bellido, fundador i president d’IMC TOYS SA de Terassa, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de joguines. Fundada l’any 1981 per a la comercialització de joguines, a partir de l’any 2000 va iniciar un procés de producció pròpia i d’obertura als mercats exteriors. Amb una ferma aposta per la innovació, que s’ha convertit en una de les claus de la seva competitivitat, l’empresa ha experimentat un sòlid creixement i, amb una forta projecció internacional, actualment està present a més de 50 països, amb filials comercials al Regne Unit, França, Alemanya, Portugal i Hong Kong. Les exportacions representen actualment un 73% de la facturació.

Premi Cambra 2018 a la Iniciativa Empresarial; GRUPO B. BRAUN ESPAÑA, un grup empresarial que protegeix i millora la salut de les persones a tot el món i per aconseguir-ho, desenvolupa solucions eficients i bones pràctiques per a la cura de la salut a través d'un diàleg constructiu amb els seus clients i socis. B. Braun és un dels fabricants i proveïdors capdavanters en l’àmbit de les solucions sanitàries. Tots els serveis i productes (més de 5.000 que cobreixen 18 teràpies) incorporen tot el seu coneixement i les seves habilitats, el profund "expertise" de l'empresa sobre les necessitats dels usuaris així com una àmplia experiència des de la seva creació. Fundada l’any 1839 a Alemanya per Julius Wilhelm Braun, el grup, que ofereix una trajectòria de prop de 180 anys d’activitat, té més de 61.000 treballadors a tot el món i està present a més de 64 països. A Espanya, on el grup instal·la la primera empresa a Rubí l’any 1955, actualment té un total de sis empreses. 

Premi Cambra 2018 a la Empresa de Nova Creació: Drones Company és una empresa de Rubí dedicada a oferir serveis amb drons professionals per al sector audiovisual. L’afició als drons i al món audiovisual per part de l’emprenedor Jaume Nuñez el va portar a adquirir un dron habilitat per dur instal·lats equips audiovisuals. Després d’obtenir les pertinents certificacions d’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria) per poder pilotar aquests aparells, l’emprenedor va començar a concebre un projecte que va començar com un hobby per convertir-se en un servei útil per a un nínxol del mercat creatiu que requeria de major suport tecnològic per a la seva activitat. Conjuntament amb Anna Company, també emprenedora, van donar forma a la iniciativa empresarial i el setembre de l’any 2015, després de l’adquisició d’un segon dron, es va posar en marxa com a empresa.

Premi Cambra 2018 a la Empresa de Nova Creació: Editables és una empresa de Sant Cugat del Vallès, dedicada a l’activitat editorial i llibreria virtual. Impulsada per l’emprenedora Ángeles Díaz, escriptora amb una densa trajectòria professional vinculada a la indústria editorial, la nova empresa ha estat concebuda per donar resposta als escriptors no coneguts a l’hora d’editar les seves obres davant de les dificultats que habitualment es troben tant pel que fa en l’àmbit dels processos d’edició com pel propi model de negoci de la gran indústria editorial. Coneixedora del funcionament de la indústria de l’edició i de les dificultats pròpies que caracteritzen el producte editorial -poc estandaritzable i amb una conducta comercial imprevisible- i els obstacles tècnics de l’autoedició, a més a més de les necessitats intrínseques dels autors, l’emprenedora decideix crear Editables l’any 2016 com una editorial gestionada per escriptors especialitzada en prestar serveis professionals als autors.

"Ara, empresa", el lema que regeix la convocatòria dels Premis Cambra 2018, posa en valor la contribució del col·lectiu empresarial a la construcció de la nova etapa que albira l’economia catalana, que entra en una fase de consolidació de la recuperació econòmica. Concebut amb un missatge transversal, el nou lema transmet la necessitat de potenciar la cohesió i la integritat del conjunt del sector productiu i consolidar el seu paper com a motor d'activitat econòmica, facilitador de la competitivitat i generador de major progrés.