Tres ferits en un nou incendi a l'edifici ocupat del carrer Salmerón de Terrassa

L'edifici ha quedat precintat i no s'hi permet l'accés per falta de seguretat | Ha passat a primera hora del matí d'aquest divendres

Moment de l'incendi al carrer Salmerón de Terrassa
Moment de l'incendi al carrer Salmerón de Terrassa | Núria Ventura
Redacció
04 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:25h
Aquest divendres a primera hora del matí hi ha hgut un nou incendi a l'edifici ocupat del carrer de Salmerón, amb el carrer del Doctor Pearson; segon en aquesta setmana. El 112 ha rebut un avís a les 7.20h i fins allà s'hi han desplaçat tres  dotacoins de bombers, dues ambulàncies, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Dues de les tres persones que estaven a l'interior de l'habitatge en el moment dels fets han pogut sortir pel seu propi peu i una tercera persona ha estat rescatada per la part superior de l'edifici. Dues persones han estat traslladades a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa per inhalació de fum. La Policia Local ha tallat el trànsit el carrer i s'ha desviat la circulació d'autbusos. Les causes de l'incendi per ara es desconeixen. 

Bombers ha informat que, donada l’acumulació de monòxid de carboni, no era segur romandre a l’edifici. Un tècnic municipal ha realitzat la corresponent inspecció, junt amb Bombers, i s’ha determinat que les condicions d’insalubritat i seguretat de l’edifici el fan inhabitable i, per tant, s’ha determinat tancar l’accés. S’ha donat avís al Servei de Gestió de l’Espai Públic (GEP) per procedir a tancar l’accés a l’edifici.

També s’ha donat avís als propietaris de la finca per tal que es personi al lloc el més aviat possible per fer-se càrrec de les incidències. La matinada del diumenge els bombers ja van exitngir un incendi que hauria estat provocat en un dels vuit habitatges del mateix edifici on dues persones van haver de ser ateses per inhalació de fum. 

Segons ha pogut saber LaTorre Serveis Socials de l'Ajuntament s'han posat en contacte amb les persones que ocupaben l'immoble per buscar una solució a la seva situació. Actualment el bloc d'habitatges afectat per l'incendi és propietat de la immobiliària del Banc de Sabadell, Solvia, i estaria ocupat des del 2016. En total hi ha vuit habitatges dels quals l'Ajuntament no té constància que hi hagi cap propietari. Després del primer incendi, la regidora d'Habitatge, Eva Candela, va explicar en aquest mitjà que estan treballant perquè "Solvia posi fil a l'agulla per solucionar la situació de l'edifici", ja que segons Candela han rebut diverses queixes dels veïns del voltant per sorolls.