Isona Passola aposta per fer servir el cinema i la cultura com a motor de cohesió social

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema català ho ha dit a les jornades de cultura organitzades per ERC-MES Terrassa

Redacció
04 de maig del 2018

Isona Passola a les jornades de cultura organitzades per ERC-MES Terrassa Foto: Cedida


La presidenta de l’Acadèmia del Cinema català, Isona Passola, ha protagonitzat la primera part de les jornades de cultura organitzades per ERC-MES amb un debat sobre com emprar el cinema i la cultura com a motor de cohesió social. Passola ha afirmat que "l'autèntica cohesió social ve per la cultura. Hem de donar sentit a les polítiques culturals per poder penetrar als barris. La cultura ha de ser valorada com a ascensor social."

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema català ha apostat per acostar el cinema i la cultura als barris, donar valor a les humanitats com espai de construcció i pensar a invertir en diferents àmbits com programes d’activitats extraescolars: "Cal tenir clar que hi ha nens que després de classe es queden al carrer, mentre d’altres fan música, dansa...".

L'acte ha comptat amb la presència de la gerent del Parc Audiovisual de Catalunya, Cristina Brandner, i del director de cinema i assessor de l’Ajuntament, Antoni Verdaguer qui ha explicat els esforços que s’estan realitzant perquè pel·lícules realitzades al Parc Audiovisual puguin fer la seva pre-estrena a la ciutat. Per la seva banda, Brandner ha fet esment als projectes per acostar l’activitat cinematogràfica a la ciutat. En aquest sentit, la gerent del Parc Audiovisual ha avançat que s’està organitzant un festival  amb la participació dels instituts de la ciutat perquè els alumnes participin amb les seves pròpies produccions cinematogràfiques. Des de l’Associació de veïns de plaça Catalunya Escola Industrial també s'ha explicat una iniciativa similar amb les escoles del barri perquè els adolescents expliquin el seu entorn a partir del cinema.

Iniciatives que Passola ha aplaudit i ha incentivat a cercar la complicitat dels estudiants de l’ESCAC per donar suport i coneixement fílmic a les noies i els nois perquè puguin crear a partir de gravacions del seu propi mòbil. Segons Passola, els estudis marquen un canvi en l’accés a la cultura dels joves i cal adaptar-s’hi i invertir per fer-los arribar la creació pròpia. En aquest sentit, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema ha proposat portar la iniciativa del Cicle Gaudí  de programació estable de cinema català fins a Terrassa. Passola ha assegurat que "cal trencar costures. Acostar el cinema, la cultura, a tothom. On es produeix l’autèntica desigualtat d’oportunitats és en l’accés a la cultura".