El PDECat reclama que els Pressupostos Generals de l'Estat compleixin amb les obres de la B-40

En total han presentat 880 esmenes al Congrés dels Diputats

21 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:50h

Roda de premsa del PDECat sobre les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat 2018. Foto: Anna Mira


El PDECat al Congrés dels Diputats ha presentat un total de 880 als Pressupostos Generals de l'Estat basades amb les infraestructures, l'economia i l'àmbit social. Unes reivindicacions que el portaveu del grup municipal a Terrassa, Miquel Sàmper, ha qualificat "d'històriques perquè l'incompliment de l'Estat és germànic".

Segons el Partit Demòcrata de Catalunya una de les reivindicacions que fa més temps que dura en el territori d'àmbit Terrassenc és la demanda de la B-40, el conegut com el Quart Cinturó. Una infraestructura que està dibuixada des del 2006 i que els trams de Terrassa a Viladecavalls i de Terrassa a Granollers haurien d'acabar-se el 2020. En aquest sentit, la diputada al Congrés, Lourdes Ciuró, ha explicat que "un de cada quatre anys no s'inverteix".

Els demòcrates a més denuncien la manca d'inversions a Catalunya i expliquen que del 13% del pressupost en inversions, se n'executa al voltant del 6%. "Ens ofereixen una pluja de milions i al final són quatre gotes", ha manifestat Ciuró. "Volem una altra relació amb Espanya perquè les polítiques actuals no responen a la necessitat dels catalans", ha afegit la diputada al Congrés.

Altes esmenes del PDECat que tenen repercussió a Terrassa estan relacionades amb una futura estació de Rodalies a Can Boada que milloraria la mobilitat de la zona i fomentaria la sostenibilitat, o la museïtzació de la Seu d'Ègara.