Districte Jove celebra 20 anys amb una festa a la plaça del Progrés

Hi haurà un skate park, un slackline i actuacions musicals, a càrrec dels grups locals Mohi Lee, Black i Back i El Paisano

Redacció
04 de maig del 2018
Districte Jove, el programa municipal d'acció social i acompanyament socioeducatiu en el temps de lleure adreçat a adolescents i joves, està celebrant aquest curs el seu 20è aniversari. Aquest divendres, a partir de les 17h, la plaça del Progrés acollirà l’acte central del programa commemoratiu de l’aniversari, un festival amb tot un seguit d’activitats proposades pels i les joves participants del Districte Jove.

La plaça tindrà al llarg de la tarda diferents espais d’activitats: un skate park, un slackline, (cinta tibant per fer-hi equilibris) i l’escenari, on s’aniran succeint les actuacions musicals, a càrrec dels grups locals Mohi Lee, Black i Back i El Paisano. També s’ha programat una sessió de discjòqueis i exhibicions de ball. A més, durant tota la jornada l’equip del programa juvenil “Quines nits” de la Ràdio Municipal de Terrassa farà el programa en directe des de la mateixa plaça del Progrés.

El programa Districte Jove (DJ) es basa des dels seus inicis en la presència al territori i el contacte directe amb el jovent, a través de personal especialitzat. Durant aquests 20 anys, DJ s’ha consolidat com una intervenció educativa de qualitat, que permet atendre les necessitats de les persones joves de forma integral i treballar la capacitat crítica, la participació, el reconeixement social i l’autonomia, així com la transmissió de valors positius de ciutadania i de compromís social. A més, DJ ha esdevingut també un observatori de la realitat juvenil.

El programa es desplega des de cinc espais de referència distribuïts per la ciutat: la Casa Baumann, al Centre; l’Espai Bit, a Ca N’Anglada; el Casal de Can Parellada, el Punt Maurina i el Lokal de Sant Llorenç. Només durant 2017, DJ va atendre 7.297 joves, i més de 1.500 nois i noies de la ciutat van participar de forma activa a les activitats organitzades, que sovint decideixen les mateixes persones usuàries.