​Personal i estudiants de la UAB reclamen un posicionament del rectorat quan fa sis mesos de l’empresonament de Junqueras

Unes 200 persones s’apleguen a la plaça Cívica i volen menys “escepticisme” amb els presos polítics

L'acte en suport a Junqueras
L'acte en suport a Junqueras | Albert Hernàndez
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:10h

L'acte en suport a Junqueras Foto: Albert Hernàndez

 

Aquest dimecres fa sis mesos que el vicepresident del Govern, Oriol Jonqueras, va entrar a Estremera. Una data assenyalada i que una part del Personal d’Administració i Serveis (PAS), docents i estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, on Junqueras va exercir de professor, han volgut recordar-ho en un acte a la plaça Cívica. Un cita convocada pel col·lectiu per la República UAB, de recent creació, i que com ha expressat una membre de la plataforma, Elisenda Sobirà, ha de servir per reclamar un posicionament del rectorat envers la detenció de membres del Govern i dels “Jordis”.
 
Unes 200 persones s’han aplegat en aquest emplaçament del campus de Bellaterra i han denunciat, a més dels sis mesos de presó de Junqueras i Joaquim Forn, també els de Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell i els “Jordis”. Precisament, Sobirà ha destacat que a partir que Rull, Romeva, Turull, Bassa i Forcadell tornessin a estar engarjolats “va haver-hi una gran indignació”, ja que, com ha subratllat, “els comunicats eren escèptics”.  Ha posat el detonant, “la gota que va fer vessar el got”, ha precisat, l’acte d’homenatge a Junqueras a la UAB, “que es va haver de canviar a la Facultat de Filosofia i Lletres”. Ha explicat que el naixement d’aquesta plataforma és  perquè la universitat “no representa el sentir de tot el seu col·lectiu”, destacant que no és només el dels estudiants, també els docents i del PAS. Ha determinat que “fa molts anys que exerceixo a la UAB i és dels moments que ens estem mobilitzant més”:
 

Pancartes de llibertat presos polítics a la Cívica Foto: Albert Hernàndez

Professors, personal i universitaris a la concentració pels sis mesos de presó de Junqueras Foto: Albert Hernàndez


El col·lectiu per la República UAB ha engegat tot just la seva activitat i Sobirà ha afirmat que estan estudiant accions que duran a terme, ja sigui “per donar solucions a problemes o adherint-nos en suport a d’altres”.