Terrassa farà un recompte de les persones sense sostre que hi ha a la ciutat

Es farà la nit del 14 al 15 de maig i qui ho vulgui es pot inscriure com a voluntari

Una turista passa davant d'un grup de sense sostre que dorm a pocs metres del Palau de la Música.
Una turista passa davant d'un grup de sense sostre que dorm a pocs metres del Palau de la Música. | Adrià Costa
Redacció
03 de maig del 2018

La Comissió de Treball del sensellarisme de Terrassa ha organitzat, per primera vegada, un recompte de persones sense sostre al carrer de la ciutat. L'acció es farà la nit del dilluns 14 de maig i té per objectiu comptar el nombre de persones que dormen al carrer en un moment concret i també detectar nous espais de pernocta a partir d’una prospecció exhaustiva de tot el territori així com sensibilitzar la ciutadania sobre aquest fenomen. 

Des de la Comissió de treball del sensellarisme a Terrassa, formada per les entitats que treballen amb persones sense llar i l'Ajuntament de Terrassa, asseguren que aquesta recollida d’informació quantitativa i qualitativa els ha de "permetre conèixer amb més precisió la realitat de les persones sense llar a la ciutat i, si s’escau, millorar els recursos i serveis d’atenció en base a aquesta realitat".

Per fer-ho demanen la col·laboració de la ciutadania que ho vulgui per dur a terme aquesta acció que començarà a 12 de la nit fins les 2 del matí aproximadament. La Comissió  organitzadora ha dividit la ciutat en diferents zones i cada equip, format de voluntaris/es, caminarà la seva zona per detectar-hi les persones que dormen al carrer però sense contactar ni parlar-hi. 

La Comissió de Treball del sensellarisme de Terrassa està formada per: Aide, l'Ajuntament de Terrassa (Serveis Socials, Foment, Habitatge Terrassa i Policia Municipal), l'Associació Alba, l'Associació Coordinadora d'Ajuda Unida (ACAU), l'Associació Prohabitatge, Càritas, el Consorci Sanitari de Terrassa, la Creu Roja Terrassa, la Fundació Busquets i MútuaTerrassa.