MútuaTerrassa celebra una jornada sobre la violència de gènere

La jornada titualda "Alcem la veu: intercanvi d’experiències, es va centrar en les dones que s’han recuperat d’una experiència de violència masclista

Redacció
30 d'abril del 2018
Actualitzat el 02 de maig a les 15:12h

Presentació de la jornada sobre violència de gènere Foto: MútuaTerrassa


MútuaTerrassa va organitzar unes jornades per tractar el tema de la violència de gènere. Va estar organitzada per la Comissió de Violència de Gènere de l’entitat i es va centrar en les dones que s’han recuperat d’una experiència de violència masclista. En aquesta edició, la jornada va posar en relleu l’experiència real de dones recuperades després de viure una situació de violència masclista així com conèixer les seves creences, valors i dificultats per superar-la. També va abordar l’experiència dels professionals que les acompanyen.

La inauguració va anar a càrrec de la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa, la Sra. Pilar Delgado, infermera i membre de la Comissió de Violència de Gènere de MútuaTerrassa i la Sra. Natàlia Perona, cap del Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa. Es van celebrar dues taules rodones les quals van ser precedides d’un breu fragment teatral de la companyia amateur de l’Associació contra violència de gènere "Noestasola" de Sant Cugat del Vallès.

En el marc de la pregunta "Què ens trobem en el camí? Encaix de recursos", la primera taula va abordar aquesta temàtica, la qual va ser moderada per la Dra. Dolores Aguilar Redorta, metgessa pediatra especialista en violència de gènere perinatal. Sota el títol "Què ens trobem en el camí? Cursa d’obstacles", la segona taula va contemplar les diverses problemàtiques que apareixen en el trajecte que realitzen les dones que aconsegueixen recuperar-se després d’una situació de violència de gènere. En aquest cas la moderadora va ser la Dra. Montse Espuga, presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial d’Atenció Primària de l’ICS.