La ciutat homenatja al pianista terrassenc Miquel Farré

L'acte és d'entrada lliure i es fa aquest divendres 27 d'abril a les 21 hores al Centre Cultural de Terrassa

Miquel Farré serà homanatjat al Centre Cultural de Terrassa
Miquel Farré serà homanatjat al Centre Cultural de Terrassa | Cedida
Redacció
27 d'abril del 2018
Terrassa ret homenatja al pianista Miquel Farré en un acte al Centre Cultural on es presentarà el CD "Miquel Farré", 30 anys de música  i s’oferirà un recital de Marc Sumsi, deixeble del mestre Farré. L’acte es fa a les 21h, lentrada és gratuïta i es pot adquirir a través del web del Centre Cultural o bé a taquilla. Miquel Farré, reconegut pianista terrassenc i amb una dilatada trajectòria, ha realitzat més d’una trentena de concerts al Centre Cultural Terrassa, és per això, que la ciutat i el seu deixeble Marc Sumsi, homenatja al seu mestre en el mateix espai. Nascut a Terrassa al 1936, Miquel Farré és un dels pianistes catalans més destacats de la seva generació i un nom de prestigi dins del panorama concertístic actual. S’inicià en l’estudi de la música l’any 1941 amb la seva veïna, la professora Teresa Quintana, que va descobrir els seus dots innats per a la música.

La brillant trajectòria de Miquel Farré comença als 18 anys amb l’obtenció del Primer Premi del Concurs Internacional Maria Canals i el primer concert al Palau de la Música Catalana. A partir d’aquell moment, arrenca la seva carrera de concertista en recitals, col·laboracions camerístiques i amb orquestra, per Catalunya, Espanya, Europa i els Estats Units amb els què ha obtingut grans èxits de públic i crítica. Ha protagonitzat les estrenes absolutes del Concert per a piano i cordes de Xavier Benguerel, de la Rapsòdia per a piano i cobla, de Manuel Oltra, de Camins somorts, de Xavier Taverna-Bech, entre altres, i de l’estrena nacional de l’innovador Quatour pour la fin des temps, d’Olivier Messiaen.

Entre els seus CD destaquen els consagrats a les obres de Frederic Mompou de qui, segons el diari de París Le Monde, Miquel Farré és un "intèrpret privilegiat". En l’àmbit pedagògic, Miquel Farré ha format tota una generació de pianistes que ocupen llocs destacats en els camps de la docència i el concertisme, primer com a catedràtic de piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i després al Conservatori Superior del Liceu. També ha impartit cursos i master class a diversos centres musicals de Catalunya, Granada, Colmar (França), Groznjian (Eslovènia), Harvard (Estats Units).