La Biblioteca Central celebra 20 anys amb activitats per a tots els públics

Es faran representacions teatrals, concerts, narracions, contes i concursos els dies 3, 4 i 5 de maig

Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat el 03 de maig a les 19:54h

Biblioteca Central de Terrassa Foto: Diputació de Barcelona


Els propers dies 3, 4 i 5 de maig, la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) acollirà un ampli programa d’activitats per commemorar el vintè aniversari de la seva inauguració. Els actes de celebració comptaran amb representacions teatrals, concerts, narracions, contes i concursos, entre moltes altres activitats. Al llarg d’aquests 20 anys d’història, la Biblioteca Central de Terrassa s’ha convertit en un dels equipaments municipals més utilitzats per la ciutadania. La BCT ha obert un total de 5.777 dies i ha incrementat el seu fons bibliogràfic de 55.014 volums el 1998 als 118.592 actuals. Al llarg d’aquests anys d’història, la Biblioteca Central ha rebut un total de 3.496.803 visitants i s’han deixat en préstec 2.222.938 documents.

El programa commemoratiu s’iniciarà el dijous 3 de maig amb la inauguració i presentació del nou mural de la BCT dissenyat per l’il·lustrador Kim Amate. L’acte, també comptarà amb parlaments institucionals i la presentació del programa d’activitats previstes. El mateix dijous, a partir de les 19h, la Biblioteca Central acollirà l’obra de Teatre "La mala reputació, al voltant de Georges Brassens2 a càrrec de la Fundació Romea, dirigida per Carles Canut i que comptarà amb les interpretacions del mateix Carles Canut, Ferran Frauca, Joan Humet (contrabaix), Manel López (acordió) i Miquel Pujadó (guitarra i veu).

El divendres 4 de maig, a les 18h, s’ha programat un concert de cant coral a càrrec de Tons i Sons Júnior i, a partir de les 19h, les persones que ho desitgin podran participar d’una classe de ioga tradicional a càrrec d’Oriol Alcaraz, professor de ioga del centre Aikidojo Terrassa. El mateix divendres a partir de les 22h, la Biblioteca Central acollirà una sessió dels Narradors de la Nit sota el títol Charles, Alice and me, a càrrec de Teresa Sánchez Roca, que girarà al voltant de Lewis Carroll i la seva musa Alice Liddell, que el va inspirar en l’obra Alícia al país de les meravelles.

Per cloure els actes de celebració, el dissabte 5 de maig a les 18 h s’ha previst una sessió de l’Hora del conte sota el títol: "Contes que fan pessigolles" a càrrec de Rosa Fité, un espectacle destinat a infants a partir de 3 anys. I a les 19h es podrà participar del "Trivial Terrassa", un joc d’equip on s’hauran de respondre diferents preguntes sobre la ciutat. L’equip guanyador obtindrà quatre entrades dobles per assistir a un concert a l’Auditori Municipal de Terrassa. A més a més fins al 2 de maig, totes aquelles persones que ho vulguin podran participar del concurs d’Instagram de la BCT Xarxa. El premi per a les tres fotografies guanyadores serà una entrada doble per al Cinema Catalunya.

La Biblioteca Central de Terrassa es va inaugurar el dia 10 de maig de 1998 com a nova biblioteca del Districte 1 de Terrassa. L’edifici, obra de l’arquitecte Josep Llinàs, té una superfície útil de 3.425 m2 i tres plantes i va ser el resultat de la fusió de les dues biblioteques que ja existien al districte (la Biblioteca Soler i Palet i la Biblioteca Salvador Cardús). L’edifici de la BCT, formava part fonamental del Pla de Biblioteques de la ciutat, iniciat l’any 1998 amb el disseny i execució de la xarxa de biblioteques públiques de Terrassa i culminat el maig de 2011 amb la posada en marxa de la Biblioteca del Districte 3 en el que va ser l’inici de la nova xarxa de biblioteques municipals de Terrassa. En els darrers anys, els nous hàbits socials, els canvis demogràfics i tecnològics o les noves necessitats que s’han anat detectant, han fet necessària la redacció d’un nou Pla Municipal del Servei Bibliotecari que es desenvoluparà fins a l’any 2025, establint les necessitats del servei, tant pel que fa a infraestructures, com a línies de treball i a les accions que caldrà dur a terme per acostar les biblioteques a la ciutadania i donar resposta a les demandes de l’actual societat terrassenca.