Pacients d'un terapeuta de Sabadell relaten en un judici que va abusar d'elles

Ja va ser condemnat a sis anys de presó per abusar d'un menor i una jove a la seva consulta

El terapeuta a judici
El terapeuta a judici | Europa Press
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:18h
<div class="schema_foto" itemscope=" itemtype=" https:="" schema.org="" imageobject"="" style="box-sizing: border-box;">Les víctimes de presumptes abusos sexuals d'un terapeuta de Sabadell asseguren que va abusar d'elles en la seva consulta. Així ho han ratificat aquest dimecres al judici a l'Audiència de Barcelona, confirmant les declaracions que van fer en dependències policials en el moment de denunciar els seus casos el juny de 2016, just després que un tribunal condemnés al terapeuta a sis anys de presó per abusar d'un menor i una jove a la seva consulta.

Fonts judicials han detallat que aquest dimecres han declarat tres víctimes i els pares d'una altra en qualitat de testimonis en una vista que no ha estat pública i en la qual han confirmat "completament" les anteriors declaracions contra l'homeòpata Francisco F.C.

L'advocat defensor, Juan Franco Rodriguez, també ha explicat en acabar la vista que diversos testimonis, que van tenir contacte amb el terapeuta i que van ser clients de la seva consulta, han declarat a la sessió d'aquest dimecres com a testimonis afirmant que sempre van rebre un tracte correcte per part de l'acusat.

La Setena Secció de l'Audiència de Barcelona jutja Francisco F.C. per tres presumptes delictes continuats d'abusos sexuals amb penetració i un delicte continuat d'abusos sexuals sense penetració, i està previst que declari aquest dijous al matí.

39 anys de presó

Els fets van passar en diverses localitats de la província de Barcelona entre els anys 1989 i 2016 i, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, l'acusat aprofitava la seva condició de terapeuta de "teràpies alternatives-naturals" i la seva influència sobre les víctimes per abusar sexualment d'elles, per la qual cosa demana un total de 39 anys i 3 mesos de presó.

L'home actualment està a la presó complint la condemna de sis anys que l'Audiència de Barcelona li va imposar el juny de 2016 per abusar d'un menor i d'una jove que van acudir com a pacients a la seva consulta d'homeopatia de Sabadell.