El PSC vol una cobertura sanitària universal i reduir de les llistes d’espera

Els socialistes presenten una proposta al ple municipal per demanar a la Generalitat que posi fil a l'agulla

Redacció
26 d'abril del 2018
El grup municipal socialista impulsa un acord per reclamar al Govern central la retirada del recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’Universalització de l’assistència sanitària, aprovada pel Parlament de Catalunya. Segons el PSC, aquest recurs "exclou del dret de cobertura sanitària universal a centenars de milers de persones i el que és més greu, als més vulnerables".

A més, la proposta socialista contempla demanar a la Generalitat de Catalunya que posi en marxa les mesures necessàries, amb calendari, pressupost i formes d’execució per disminuir la bossa actual de llista d’espera tant en proves diagnòstiques, visites a l’especialista, com proves quirúrgiques. El text socialista recull dades del mateix Departament de Salut que, a desembre del 2017, situen les llistes d’espera per una intervenció quirúrgica en 163.809 persones, la de consultes externes i especialistes en 421.841 persones i la de proves diagnòstiques en 105.290 persones.

Els socialistes lamenten que la Generalitat no hagi complert cap dels compromisos que va adquirir el febrer del 2016 de reduir en un any un 10% el temps d’espera per a les intervencions quirúrgiques, i el 50% del temps d’espera per a la fase diagnòstica o de visita a l’especialista. Per això, en aquest mateix acord, el PSC insta al govern a aprovar un Decret d’Accessibilitat, on s’estableixin uns temps màxims garantits per a tots els serveis sanitaris, garantint la qualitat i l’equitat territorial.