Ullastrell renuncia a una subvenció de 200.000 euros per fer la deixalleria

Els veïns juntament amb el govern local han arribat a l'acord de renunciar als diners l'Agència Catalana de Residus insatisfets per les possibles ubicacions | És l'únic municipi de la comarca que no disposa de deixalleria

Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:11h

La població d'Ullastrell ha superat el seu rècord històric Foto: L. Tarrida


El govern municipal d’Ullastrell ha renunciat a la subvenció de l’Agència Catalana de Residus per a la construcció d’una deixalleria al municipi. La decisió s’ha pres després de consultar i debatre amb els veïns afectats per a les possibles ubicacions. La subvenció és de de 200.000 euros i cobria la totalitat de la construcció que proposava una deixalleria de reciclatge de residus domèstics on s’hi havia de recollir residus produïts pels habitants del municipi.

Aquestes ubicacions havien de complir dos requisits: ser espais municipals i estar catalogats com a equipaments. Les circumstàncies del municipi fan que l’Ajuntament només tingui dos espais que compleixin aquestes característiques i ambdós llocs estan situats en dues zones residencials. Conscients de les possibles sensibilitats dels veïns el govern va emprendre diverses reunions amb veïns, va exposar el projecte i es va proposar als mateixos veïns prendre una decisió conjunta. Al finalitzar aquest període de reunions, consultes i debat, s’ha arribat a la conclusió que els veïns de les zones proposades no volen aquest servei en les ubicacions plantejades. Ara el govern municipal d'ERC buscarà la manera d’aconseguir una nova ubicació en els propers anys amb la incògnita de si es podrà finançar ja que, si no és amb subvencions, el municipi no pot assumir la despesa.

Ullastrell és l’únic municipi de la comarca que no té deixalleria i el govern seguirà treballant per aconseguir aquest servei. Asseguren que la forma de treballar i de prendre decisions conjuntes amb els veïns "fa créixer la comunitat i la co-responsabilitza de les actuacions que es porten a terme al municipi". Així doncs, tot i la renúncia d’una quantitat de diners tant elevada el govern es mostra satisfet de la feina feta, tant en el projecte com en el debat, i sobretot satisfet d’haver pogut consultar la decisió un cop més amb els veïns sobre un tema transcendental.