Els terrassencs Josep Rull i Lluís Puig, «capdidats» a Capgrossos de l'Any 2018

Les entitats proposants volen que siguin escollits com a símbols de la cultura popular, pau, democràcia i llibertat

Imatge de la captdidatura de Josep Rull i Lluís Puig a Capgròs de l'Any
Imatge de la captdidatura de Josep Rull i Lluís Puig a Capgròs de l'Any | Cedida
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat el 25 d'abril a la 13:41h

L'Assemblea Nacional Catalana de Terrassa (ANC-Txl), els Amics de les Arts i les Joventuts Musicals i l'Associació Cultural i Popular Terrassenca, la Xemeneia, han presentat una capdidatura conjunta dels terrassencs Josep Rull i Lluís Puig perquè ambdós puguin optar a ser Capgrossos de l'Any 2018.

Les entitats proposants asseguren que donada la situació "d'excepcionalitat i de repressió" volen homenatjar a dos terrassencs que estan patint "un càstig impensable i fora de mides per defensar les seves idees". Dos terrassencs dels quals asseguren que "molts coneixem la seva estima i dedicació per la cultura popular i, especialment, per la cultura popular terrassenca". La capdidatura vol ser una mena d'homenatge com a "símbols de la repressió i la falta de llibertat, el seu compromís i coratge". Per tot això asseguren que mereixen que siguin escollits com a símbols de la cultura popular, pau, democràcia i llibertat.

Cada any el Casinet de l'Espardenya de Terrassa organitza la candidatura del Capgròs de l'Any que es dóna a conèixer a l'inici de la Festa Major. Si sortissin escollits, seria la primera vegada a la història que dues persones esdevenen persones Capgrossos de l'Any. Aquest reconeixement es va començar a fer l'any 1982 i han estat escollits Capgròs de l'Any Valentí Grau Muntada, Mireia Gabaldà, Salvador Cardús, Montse Saludes, Xavier Coral, el "Matraca", Josep Maria Farràs o Mercè Corbera, entre d'altres.