Quines són les propostes per aquest dissabte a Terrassa?

Assaig de l'espectacle
Assaig de l'espectacle | Cedida
Redacció
28 d'abril del 2018
Aquest dissabte 28 d'abril Terrassa compta amb diverses propostes culturals, us en destaquem algunes:

Mercat de les puces Modernista
Parc de Sant Jordi a partir de les 10h
El tradicional mercat de les puces que se celebra cada mes al barri de Ca n'Aurell, aquesta edició estarà dedicada a la Fira Modernista, que se celebrarà el cap de setmana del 12, 13 i 14 de maig

Exposició "Els tresors de la Seu d'Ègara"
Castell Cartoixa de Terrassa
L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa.

Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista. 

Concert de PLOM
Espai Dos, Sala Muncunill, a la plaça Didó a les 13h
Concert al voltant de la instal·lació Bha-phanein amb un concert de PLOM. El so travessa la matèria i hi dona una altra forma. El so com una forma que activa i que altera, de nou, l'escultura i n'explica la història des de una altra aproximació, sensorial, plàstica i ritual.

Àgora Ciutadana 
Parc dels Catalans, fins el 4 de maig
El Parc dels Catalans serà a partir d'aquest divendres 28 d'abril en una gran Àgora ciutadana per la República, el què s'ha anomenat l'espai groc de la ciutat. Una zona impulsada per l'ANC de Terrassa i els CDR de la ciutat per defensar la democràcia, la llibertat o els drets individuals i col·lectius. Ho faran a través de debats, xerrades i tallers pensats per a construir la República i alhora per resistir pacíficament a la repressió de l'aplicació del 155 que acusen que "serveix d'excusa per acusar-nos de terrorisme, sedició, rebel·lió o malversació".

Concert Dido & Aeneas
Auditor Municipal, passeig d'Ernest Lluch, s/n a les 18 hores
L’Esbart Egarenc del Social actuarà a l’Auditori Municipal els propers dies 27 i 28 d’abril juntament amb el Cor Montserrat i l’orquestra Joventuts Musicals de Terrassa. Ho farà dins de l’òpera barroca en tres actes "Dido i Aeneas" de Henry Purcell on apareixerà en diferents moments interpretant petites peces adaptades amb dansa catalana.

Audició Combos Aula de música de Terrassa
Casa Bauman, avingua de Jacquard, 1 a les 18h, gratuït
Audició de tres combos formats per alumnes de l'Aula de Música de Terrassa: The Blue Note Society, Les mosques, La Paca music, Formacions de Pop/rock.

Triple Bill amb el Ballet de Catalunya
Centre Cultural, rambla d'Ègara 340 a les 20h
El Ballet Nacional de Catalunya fa un pas de gegant i presenta el proper 28 d'abril la seva primera estrena mundial. Es tracta del muntatge "Triple Bill" que els prestigiosos coreògrafs Remi Wortmeyer i Katarzyna Kozielska han creat expressament per aquesta companyia catalana. S'inspira en el reconegut artista holandès Piet Mondrain, creador del neoplasticisme i buscador de l'art en estat pur.

Concert flamenc
Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, carrer del Teatre, 2 a les 20h
El guitarrista flamenc Paquillo Garcia & el baixista Nene Maya ens oferiran un concert acompanyats amb percussió , cante i una posada en escena flamenca, ens endinsaran en un ambient musical molt divers però amb l'essència flamenca, interpretant temes propis dels dos artistes i temes molt coneguts d'altres artistes i d'altres estils mesclant jazz, latin, rock i per descomptat flamenc. Serà un concert únic.

Paquito Blues Band
Nova Jazz Cava, passatge Tete Montoliu a les 22.30 hores
Presenten nou disc, un àlbum apadrinat per la Societat de Blues de Barcelona i enregistrat als estudis Salamandra. Maybe Someday Baby és el títol del 3r treball  de la banda que s’ha caracteritzat per tocar funk, rock, soul i R´&´B, i amb aquest nou treball discogràfic es centra en la mare de tots aquests estils, el blues. A Terrassa podrem sentir en directe el nou cd i altres temes dels seus anteriors treballs.