Terrassa inicia els tràmits per les obres de millora del Vapor Gran

La remodelació inclou la incorporació d'una zona més lúdica i familiar en aquest punt de la ciutat

Redacció
28 d'abril del 2018
L'Ajuntament de Terrassa ha obert la licitació de les obres de la primera fase del projecte de millora de l’àrea del Vapor Gran, unes obres que inclouran la incorporació d'una zona més lúdica i familiar en aquest punt de la ciutat. La remodelació inclou l'ampliació de l’illa de vianants del carrer del Portal Nou, el talús de la plaça del Comte Gifré, un jardí vertical del carrer de Miquel Casas i grades al porxo de la plaça del Comte Guifré. En aquest cas, els treballs consisteixen a remodelar la part inicial del passeig del Vapor Gran, des de l’accés del carrer del Portal Nou. Es tracta de condicionar la zona del mur, que separa l’edifici central del Vapor Gran i l’entorn de la residència geriàtrica Casa Vapor, i també el tram d’escales que comunica ambdós nivells. 

L’actuació contempla una remodelació de la zona. Així, la part superior, sovint utilitzada per la gent gran com una àrea de descans, s’adequarà com un racó recollit d’estada, i el mur que connecta amb la part inferior del passeig del Vapor Gran es condicionarà com una zona de joc infantil. Per aquest motiu, es crearà un talús vegetal per salvar el desnivell, que incorporarà tobogans d’acer inoxidable, cordes i peces escalables.

La part inferior s’adequarà amb sorra no compactada i s’instal·larà una font d’aigua. El projecte preveu la construcció d’una nova escala d’accés a la residència i unes grades que, situades en un dels laterals, suavitzaran l’impacte visual del mur. Finalment, es plantaran nous arbres per delimitar l’espai de circulació que ve del carrer del Racó i per donar ombra estival a l’espai de joc.